Cemal Süreya Bebek ve Çocuk Atölyesi’nde Anlamlı Misafir

Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Cemal Süreya Bebek ve Çocuk Atölyesi’nde, Şair Cemal Süreya’nın kardeşi Perihan Bakır’ı, ağırladı.

Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Cemal Süreya Bebek ve Çocuk Atölyesi’nde, Şair Cemal Süreya’nın kardeşi Perihan Bakır’ı, ağırladı.

Ağabeyinin adını taşıyan Cemal Süreya Bebek ve Çocuk Atölyesi’nde gerçekleştirilen ziyarette Başkan Subaşı, konuğu Perihan Bakır ve beraberindeki heyeti misafir etti.

Bilecik’te çok değerli bir ismi ağırladıkları için duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Subaşı, konuklarına Bilecik ve Bilecik Belediyesi çalışmaları hakkında bilgi verdi.

‘’BEBEK VE ÇOCUK ATÖLYESİ BİZİM İÇİN POZİTİF ENERJİ KAYNAĞI OLDU’’

Cemal Süreya Bebek ve Çocuk Atölyesi’nin kendileri için pozitif enerji kaynağı olduğunu belirten Başkan Subaşı;

‘’Burası bizim için pozitif enerji kaynağımız. Burada bebeklerimiz ve çocuklarımız mutlulukla oyunlar oynuyorlar, emeklemeyi öğreniyorlar. Duyu bilişim atölyelerimiz var. 12 yaşına kadar farklı zeka oyunlarını oynuyorlar. Burasının adını Cemal Süreya Bebek ve Çocuk Atölyesi koyduk. Ne mutlu ki bizler bu eserimizle ailelerimizin büyük bir memnuniyetini kazandık. Yıllarca bu lojmanlar boş kaldı. Ama artık o boşluk tatlı kahkaha sesleriyle doldu” ifadelerini kullandı.

CEMAL SÜREYA KİMDİR?

Cemal Süreya 1931 yılında Erzincan’da dünyaya gelmiştir. 1938 yılında çıkan Dersim İsyanıyla, Süreya’nın ailesi, Bilecik’e sürgün edilmiştir. Sürgünün altıncı ayında henüz yirmi üç yaşında olan annesini kaybetmiştir. Bu dönemde babası tarafından öğrenimini büyük kentte yapması için İstanbul’a halasının yanına gönderilmiş ve 37. Beyoğlu İlkokulu’na kaydı yaptırılmıştır. Ancak bir süre sonra yeniden sürgün yurtları olan Bilecik’e gönderilmişlerdir. Babası makinist olarak karayollarına çalışmaya başlamış ve işi gereği ayın on beş günü dışarıda olduğu için annelik görevini de babaannesi üstlenmiş, babasının boşluğunu ise amcası doldurmuştur.

1944’te Bilecik Ortaokulu’na başlayan Cemal Süreya, evden kurtulmak için babasından gizli sınava girmiş ve üç ay sonra “parasız yatılı” okumaya hak kazanmıştır. Okul yıllarında Türkçe ve edebiyat derslerindeki başarısı ile öğretmenlerinin dikkatini çekmiştir. İlkokuldaki düzensiz okumaları ortaokul yıllarında da devam etmişti. Bir dönemi geçimini dergi çıkararak sağlamaya çalışan şairin çıkardığı ilk dergiler ilkokul dönemine denk gelmektedir. En bilinen dergisi 1965 yılında çıkardığı Papirüs dergisidir. 9 Ocak 1990’da şeker koması geçiren Şair Cemal Süreya 11 ocak 1990 tarihinde hayatını kaybetmiştir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bilecik Haber Haberleri