CHP’den alternatif çelenk sunma töreni

CHP Bilecik İl Başkanlığı tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla alternatif çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

CHP Bilecik İl Başkanlığı tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla alternatif çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen törende, CHP Bilecik İl Başkanı Ali Özdemir önderliğinde parti binasında bir araya gelen çok sayıda partili buradan yürüyerek Cumhuriyet Meydanı’na ulaştı. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Törenin devamında saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu.

“Cumhuriyetimizin 101’inci yılı kutlu olsun”

Çelenk Töreninde konuşan Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı;

“Cumhuriyetimizin 101’inci yılını büyük bir guru ve coşkuyla kutlamak için bir aradayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bağımsızlık uğruna gösterdiği eşsiz fedakarlıklarla kurulan Cumhuriyetimiz bugün tüm değerleriyle, yolumuza ışık tutmaya devam ediyor.

Bu değerler, bugün bize geçmişten daha çok yol göstermekte, toplumu ilerleten adalet, özgürlük, eğitim ve demokrasi gibi temellerin üzerimize yüklediği büyük sorumluluğu da daha da derinde hissetmemize vesile olmaktadır. Bugün çok daha iyi anlıyoruz ki, Cumhuriyet temelleri, Cumhuriyet’in emanet edildiği çocuklarımızı tarih boyunca bu vatan için emsalsiz fedakarlıklar göstermiş kadınlarımızı korumak için sahip olduğumuz en büyük güç.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim iki büyük eserim vardır; Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi” sözüyle, bizlere bıraktığı misyonu icra ederek Cumhuriyetimizin değerlerini koruma yolunda ne denli büyük bir sorumluluğa sahip olduğumuzu iyi biliyoruz. İşte bu bilinçle, Cumhuriyetimizi tüm varlığımızla sahiplenmeye, çocuklarımıza aydınlık yarınlar bırakmak için her adımda mücadele etmeye kararlıyız.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Cumhuriyetimizin temellerini atan, bu uğurda canını feda etmekten çekinmeyen tüm kahramanlarımızı, saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Cumhuriyetimizin 101’inci yılı kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Başkan Subaşı’nın konuşmalarının ardından konuşan İl Başkanı Ali Özdemir yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet ilelebet, her zaman var olacaktır” dedi.

“Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun”

Başkan Özdemir konuşmasında şu ifadelere değindi;

“Cumhuriyet kadının dünyada eşitliğinin savunulduğu yerdir, Cumhuriyet elinde Türk Bayrağı ile yarınlara bakan çocukların Cumhuriyetidir, Cumhuriyet aynı zamanda yine elinde bayrağıyla geçmişten aldığı tecrübeler ve yorgun gözler ile bakan geçmişteki ihtiyarlarımızın, yaş almışlarımızın Cumhuriyetidir.

Ama son günlerde maalesef bırakın çocukların geleceğini, bebeklerimizi koruyamaz hale geldik. Bırakın kadınlarımızın eşitlik haklarını, kadınlarımızı koruyamaz hale geldik.

Biliyoruz ki, Cumhuriyete gönül vermişlerle, sizlerle birlikte yine Cumhuriyeti kutlayacağız, daha yüksek yerlere getireceğiz. 101’inci yılını kutladığımız Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

Alternatif çelenk sunma törenine, İl Başkanı Ali Özdemir, Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Bayırköy Belediye Başkanı Aykut Dilsiz, Merkez İlçe Başkanı Melih Karaçam, İl Genel Meclis Üyeleri, Gençlik Kolları ve Kadın Kolları ve partililer katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bilecik Haber Haberleri