Dünya otomotivcilerinden Bursa'ya tam not

MİSAFİR KALEMLER

Değerli okuyanlarım,

Automotive Meetings Bursa, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezinde bugün başladı.

Programın basın kısmını yöneten Bursa’nın duayen gazetecilerinden Nadir Tülek abi sağolsun bizlerle program boyunca hiç irtibat kesmedi. Yine Karibu’nun Yöneticisi Gözde Demirel Akan ve ekibi de bugünkü programı başarılı bir şekilde yönettiler.

Binek araçtan ağır vasıta grubuna kadar birçok farklı alanda 38 ülkeden 300 sektör temsilcisinin katılımıyla Merinos AKKM’de gerçekleştirilen organizasyonun ilk gününde açılış konuşmaları ve konferanslar yapıldı. Açılışa Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Koordinatör Başkanı ve Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, Bursa OSB Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Şahin ile protokol üyeleri ve otomotiv ana ve yan sanayi firmalarının yetkilileri katıldı.

Açılış toplantısı sonrası program kapsamında otomotiv sanayicileri ürünlerini katılımcılara tanıtım sunumu yaptılar.

Bugün sunum yapan dünyanın önemli otomotivcileri Türkiye’nin tedarikçilerin uygun maliyetlerle rekabet eden müteşebbisler olduğunu söylediler.

Otobüs üreticisi Alexander Dennis, “Türk ürünleri Avrupa kalitesine sahip ve biz Türklerle çalışmak istiyoruz” dedi. Şirketin bundan sonraki hedefi 2030’da tamamen elektrikli araç üretimine geçmek.

Society of Hungarian Automotive Industry CEO’su Csaba Kilian da “Türklerin yaptığı işlerden memnunuz” dedi.

Bugünkü oturumların ana teması “Otomotiv Sanayi Başkenti Bursa” oldu. Zira ülkemizdeki 3 araçtan birisi Bursa’da üretiliyor. Bunlara ilaveten yerli ve milli otomobil TOGG’da seri üretime geçtiğinde Bursa’nın otomobil üretimindeki payı artacak.

Düşünsenize iş insanı, ihracatçı Nejat Yahya ile bir söyleşimizde “1987’li yıllarda kurucularından biri olduğum Bursa İhracatçılar Birliği’ne 10 üyeyi zor bulduk” demişti. O günlerden bugünlere Türkiye’nin ihracat yolculuğundaki gelişmeler tüm dünyaca kabul görüyor ki, her ülkeye rahat ayak basabiliyoruz.

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Şahin’in de dediği gibi “Bu etkinlik Bursa’ya çok yakışıyor.”

Automotive Meetings’in bundan sonraki bölümleri 9-10 Kasım 2022 tarihlerinde Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi fuar alanındaki Ana Sanayi – Tedarikçi buluşmaları ile devam edecek.

Bugün görüştüğüm Türk müteşebbisler ilk gün olmasına rağmen ve bugünün sadece panellerle geçmesine rağmen coffee breaklarda yabancı misafirlerle sıcak diyaloglar kurduklarını ve çok umutlu olduklarını söylediler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan tüm Kabine üyelerine, TOBB ve bağlı Ticaret ve Sanayi Odalarına, TİM ve bağlı İhracatçı Birliklerine, tüm SİAD’lara, STK’lara varıncaya dek belki de ajandanın ilk maddesi 2022 ihracat hedefi 250 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak. İşte yurtiçi-yurtdışı fuarlar, B2B görüşmeleri hep ihracatı yükseltmek üzere. Devletimiz de çok çeşitli desteklerle ihracatçılara destek oluyor.

Yerli ve milli aracımız TOGG da seri üretime geçtiğinde ve dünya pazarlarına açıldığında ihracatçılarımızın doğru hamleleriyle ihracatımız hedeflenenden yukarılara çıkacaktır.

Hakan Kavurmacı

Dijital Haber

iletisim@dijitalhaber.com.tr

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.