ECZACILARIN GREVİNE, HÜKÜMETTEN LOVAKT İLANI

ŞADİ ERDAL

Eczacılar, hükümetin ilaçlarda %40 ucuzluk kararına, bir gün ilaç satmama grevi ile karşılık verdiler. Ben Hadiselerin Muhasebesi sahifemde eczacıların halka 1 günde olsa dükkan kapatmalarını doğru görmediğimi, halka ceza vermemeleri gerektiğini yazmıştım.

Eczacıların grevine hükümet lokavt ile cevap verdi. Yani "Türkiye Eczacılar Odası ile yaptığım anlaşmayı fesh ediyorum. Benim şartlarıma evet diyen eczaneler ile tek tek anlaşma yağacağım" dedi.

Eczacıların en büyük pazarı devlet, zaten kendileride ilaçların %95’ini devlete sattıklarını belirtiyorlar.

Türkiye Eczacılar Birliği, üyelerine, 1 günde olsa ilaç sattırmama kararıyla mensuplarını zor durumda bıraktı. Şimdi Hükümetin "Benim şartlarıma evet diyen eczacı gelsin anlaşmasını imzalayın" teklifine eczacılar imzalasalar halk, demiyecek mi "neden grev yapmıştınız bir günlüğüne de beni ilaçsız bıraktınız" imzalamasa, %95 pazarını kaybedecek. Gelinen nokta tam da "Evdeki hesap çarşıya uymadı" dedirten cinsten.

Eczacılar "Teker teker kapatmadık, hepimiz kapattık" dediler. Bakanlıkta "Hepiniz adına Genel Merkeziniz ile anlaşma yapıyordum, artık yapmıyorum. Teker teker anlaşma yapacağım" diyor. Bakalım anlaşmaya teker teker mi gidecekler, yoksa izdihamamı sebep olacaklar göreceğiz.

Ben en çok eczacılara destek veren diğer oda başkanlarının , eczacılar, teker teker hükümet ile anlaşma yaptıkları takdirde hangi düşünceye sahip olacaklarını merak ediyorum.

Eczacılar için zor durum, yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal. Anlaşmaya "evet" deseler destek veren oda başkanlarına karşı ne cevap verecekler? Anlaşmasalar %95 pazar elden gidecek. Bekleyelim, neler göreceğiz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.