Edebali Havzası Tanıtımı

ŞADİ ERDAL

On yıl evvel Edirne’ye gitmiştim, Selimiye camisini ziyaretimden sonra etrafında kurulan hediyelik eşya çarşısını gezdim. Esnaflar hediyelik eşya satışıyla Selimiye Camisinin nimetinden istifade ediyorlar. Biz, Osmanlının kuruluşunun temellerini atan Ertuğrul Gazi’nin yattığı ile sahibiz, Osmanlının manevi kurucusu Şeyh Edebali ve ilk kadısı Dursun Fakih hazretlerinin ruhani havasıyla yaşıyoruz ama gelen ziyaretçilere ilimizin ikramlarını sunamıyoruz. Yıllardır bu büyük eksikliğin giderilmesini bekledim.

Uzun zamandır çalışmalarının yapıldığını bildiğim “Edebali Havzası Tanıtım ve Karşılama Merkezi” projesi BEBKA tarafından kabul edildiği kamuoyuna açıklandı.

Yine Osmangazi’nin evinin bulunduğu yeri çalışmalarıyla Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Tarih Profesörü Taner Bilgin Hoca keşfetti, alanda ilk çalışmalar başladı.

Her iki projede ilimize maddi ve manevi çok şey kazandıracak. Umarım Osmanlının ilk kervansarayı, imarethanede hasretle beklediği bakıma kavuşur.

Projeyle ilgili Vali Şefik Aygöl “Osmanlı Devleti’nin manevi kurucusu, şehrimizin manevi mimarı Şeyh Edebali hazretlerinin bulunduğu tarihi havzayı iyileştirmeye yönelik; Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’ndan güdümlü proje desteği almak üzere Valiliğimiz himayelerinde hazırlanan “Edebali Havzası Tanıtım ve Karşılama Merkezi” projesi yönetim kurulumuzca ön onayı alarak Bakanlığa iletilmek üzere kabul edilmiştir. Bakanlık onayından sonra süreç başlayacaktır. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” açıklamasında bulundu.

Hizmeti geçenlerden Allah razı olsun.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.