Son anayasa değişikliğinden sonra ilk seçimlerde Reisicumhuru halk seçecek, Başbakanlık kalkacak, Bakanlar kurulu meclis dışında olacak.
Normal seçimlere daha 1,5 sene olmasına rağmen Türkiye bürokrasisi sistemi tıkadı. Sayın Cumhurbaşkanımız son günlerde sık sık bürokrasinin içinde işlerin yavaşlatıldığıyla ilgili şikâyetler aldığını açıklamıştı. Anayasa değişikliğiyle yönetimde çok büyük değişiklikler yapıldı. Bilhassa üst tabaka bürokrasi halkın seçtiği Cumhurbaşkanıyla gelip onunla gitmesi uygulaması kaşarlanan bürokrasi yerine hizmet heyecanlı idare anlayışı getirir.
Benim her zaman karşı çıktığım, ilimizin yeterli devlet hizmeti almamasına sebep olan Bölge Müdürlüklerinin kaldırılacağını düşünüyorum. Kaldırılmasa bile hizmet akışının hızlanacağını ümit ediyorum.
Yeni sistemde halkın seçtiği Cumhurbaşkanı verilen yetkilerle ülke yönetiminin alınan hızlı kararlarla güçleneceği, buna karşılık meclisinde dağınık olmasından çok Cumhurbaşkanına yakın partinin çoğunlukta olduğu takdirde Türkiye’nin beş yıl sonunda çok çok ileri seviyelerde olacağını sanıyorum.
Meclis dışından seçilecek Bakanlara dikkat etmek gerekir. Eski bürokrasi anlayışında olanlar kabineye girerse eski sistemden bir farkımız kalmaz.
Ak Parti henüz milletvekili aday adayları müracaatı başlamadı. Eski il başkanlarından Ramazan Kurtulmuş’un, Hüsnü Bayrakçı’nın müracaatları olacağını tahmin ediyorum. Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın kararı Genel merkezin alacağı tavra bağlı diyebilirim.
CHP’de tek birinci aday Yaşar Tüzün, yanında da liste de olsun diye ikinci aday. Cumhurbaşkanına diktatör diyenler bir düşünseler diyorum. CHP'den 15 milletvekili İyi Parti'ye geçmesinin ahlaki midir sorusunu seçmenin düşünmesi gerekir.
MHP’de yakından tanıdığım genç, cevval İbrahim Bağ aday adaylığını açıkladı. Genel Merkezin değerlendireceğini sanırım. Ak Parti, MHP yakınlaşması milletvekili listeleri hazırlanırken bizim gibi illerde beraber liste hazırlanırsa iki milletvekilliği kesin olur.
Seçimlerin ülkemize hayırlar getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum.