FİDAN SULANIRSA BÜYÜR!

HİKMET ÖZTÜRK

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma, toplumumuzun en güzel özelliklerinden biri. O kadar çok örnekleri var ki, bu konuda sayfalar dolusu kitap yazılabilir. Felâket anında halkımızın dayanışması, yardımlaşması gerçekten her türlü takdirin üzerindedir. Yakın geçmişte yaşanan Van depreminde, ülke çapındaki gayreti gördük. Herkes gücünün yettiği ölçüde yardımını esirgemedi.

Olağanüstü halleri sefer olarak kabul edersek, hazarda da bu konuda boş durmamak lâzım. Pek çok il ve ilçemizde, bu amaçla kurulmuş derneklerimiz var. Gayet güzel de çalışıyorlar. Geçtiğimiz hafta sonu Bursa’daki Pazaryeri ve Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği geceye katıldık. Yoğun bir ilgi ve sıcak bir hava içinde geçen gecede emeği olanları kutluyorum. 6 Yıl önce, Bursa’da yaşayan Pazarcıklıları bir araya getirmek, bir birlerinden haberdar olmalarını, acı ve tatlı günlerini paylaşmalarını, sıkıntılı günlerinde dayanışmalarını sağlamak amacıyla, yakın çevremizdeki arkadaşlarla derneği kurmuştuk. Kuruluştan bu güne kadar her türlü zahmete katlanan, büyük fedakârlık ve özveride bulunan eski Başkan Varol Akbaş ve ekibine teşekkür ediyor, bayrağı teslim alan arkadaşımız Remzi Özbey ve yönetim kurulu üyelerine de başarılar diliyorum. Dün diktiğimiz fidanın, bu gün meyve vermeye başladığını görmek beni gerçekten çok mutlu etti. İnşallah arkadaşlarımızın gayretli çalışmaları sonucu, daha güzel hizmetlerini görürüz.

Dernek nasıl bir çalışma yapmalı; göreve talip olan arkadaşlarımızın mutlaka kendilerine göre hedefleri vardır, yine de biz bazı konuları onlarla paylaşmak istiyoruz…

Üye sayısının arttırılması hususunda herkese görev vermeli, bu gün 400 olan sayının, mevcut potansiyel dikkate alındığında en üst seviyeye çıkarılması için gayretli bir çalışma sergilemelidir.

Üyelerin telefon numaralarını tespit ederek, her türlü etkinlikten, cenaze ve düğünlerden mesaj yoluyla bilgi vermelidir.

Hemşerilerin kan gruplarını öğrenmeli, kan grubu belirlenmemiş olanların da tahlillerini yaptırmalı, gruplara göre düzenleyeceği listeyi her zaman elinin altında olacak şekilde muhafaza etmeli, böyle bir listenin varlığını ve ihtiyaç halinde yönlendirme yapılacağını üyelerine duyurmalıdır.

Üyelerin ekonomik durumlarını araştırmalı, ihtiyaç sahiplerine maddi destek sağlamalıdır.

Üyelerin meslek gruplarına göre tasnifini yapmalı, adres ve telefon numaralarını da yazacağı listeyi, tüm üyelerine ulaştırmalıdır. Böylelikle kendi içindeki dayanışmalarını, bir birinden habersiz yaşayan yüzlerce insanın, bu sayede tanışarak birlikte iş yapmalarına, ihtiyacı olduğunda hemşerilerini tercih etmelerine aracı olmalıdır.

Toplumumuzun kültüründe var olan özel günlerde, onları bir araya getirmek, kaynaşmalarını sağlamak amacıyla programlar düzenlemeli, tarihi ve turistik bölgelere geziler tertip etmelidir.

Çeşitli konularda konferanslar düzenleyerek, toplumun genel bilgilerini artırıcı çalışmalar yapılmalıdır.

Hedefi geniş tutacak olursak, bulunduğu bölgede kalacak yer bulamayan Üniversite öğrencileri için yurt temin etmeli, onlara maddi destek sağlayıcı kaynaklar araştırmalıdır.

Derneğin vakıf haline dönüşebilmesi için maddi yönden çok güçlü olması gerekir. Bu konuda işadamları ve bürokratlarımızdan yardım almalı, üyeleri teşvik edici çalışmalar yapılmalıdır. Bunlar şu anda aklımıza geliverenler, daha fazlası ve daha güzeli elbette olabilir.

Her türlü siyasi düşünceden uzak, toplumun tamamını kucaklayan bir yaklaşımla, millî ve manevî değerlerden kopmadan yapılacak olan faaliyetlerin, her zaman destek göreceğine inanıyorum. Allah (cc) gayretinizi artırsın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.