GEZELİM, GÖRELİM

ŞADİ ERDAL

Belediye Başkanı Sayın Selim Yağcı Başkanlıktaki yedinci yılını tamamlamaya ramak kala, muhalefet partilerini, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etmeyi akletti. Atalarımız, “işin iyisi altı ayda çıkar” demiş Sayın başkan bu sözü işin iyisi altı yılda çıkar” diye anladıysa o başka.

Başkan’ın ziyaretlerinden sonra yapılan açıklamaları okuyorum, Bilecik’in hiç sorunu olmadığı kanısına varıyorum. Muhalif siyasi partilere bakıyorum, Başkan’ın ziyaretini neredeyse zil takıp oynayarak karşılamadıkları kaldı. Şehrin hiçbir derdi yok. Yollar, yaya kaldırımlar olmuş, sular hiç kesilmiyor, otoparklar, alt geçitler, üst geçitler tamam. Bir eksiğimiz olsa muhalif partiler, onlarca üyesi olan odalar herhalde dile getirirlerdi değil mi?

Maşallah Başkan bütün ziyaretlerini basına kapalı olarak yapıyor. Basının ziyaretleri takip edip, ziyaret sırasındaki gözlemlerini yazmaya hakkı yok. Peki kamuoyunun, Başkanın yedi yıl sonra yaptığı ziyaretleri öğrenmeye hakkı yok mu? Var.

Var ama nasıl! Başkanın maaşlı basın danışmanı ziyaretlerin sonunda Belediyedeki masasında yazacak, başkanında olurundan geçtikten sonra basına servis edilecek. Kamuoyunun ancak ondan sonra öğrenmeye hakkı var.

Başkan ve yanındaki en yakını, geçen dönemin danışmanı, bu devrenin danışılmayanı ama yardımcısı yolsuzluğu görmüyorlar. Yani cadde ve sokakların bozuk yollarını görmüyorlar demek istiyorum. Peki muhalefet partileri ve ziyaret edilen oda başkanları da görmüyorlar mı? Sayın partililer, sayın oda başkanları şu bozuk yolları neden başkasına söylemiyorsunuz? Üyelerinizin sizin yanınızda hiç mi hatrı yok.

Sayın Başkan ve başı göklerde gezen yardımcısı, yere bakmadıkları için mezar haline gelen yolları görmüyorlar. Şehri gezmeye kalksalar çukurlara gömülür giderler. Öyle çukurlar var ki düşseler görünmezler.

Mübarekler, şu kapalı pazarın önünü siz sarayınızdan çıkmadığınızdan görmüyorsunuz, zabıtalarınızda mı bilgilendirmiyor? Pazartesi günleri kapalı pazarda ki trafik sıkıntısını yazmıyorum. Yazsak ne olacak. O kapalı Pazar yapılmadan trafik akışı düşünülmedi ise bugün kafa yararlar mı?

Küçük Sanayi sitesi kavşağı ve giriş kapısının önü Bilecik Belediye hudutları haricinde mi?

Bilecik Şehir merkezinden mi ibaret. Şehir merkezinden uzaklaştıkça yollar mezarlık, yaya kaldırımlar hiç yok.

Bugün manşet haberimiz yollarla ilgili. Bugünden itibaren 1. sahifemizde “yollar konuşuyor” başlığı ile fotoğraflarla bozuk yolları Belediyenin gündemine taşıyacağız. İtirazları varsa beraber aynı yerleri gezelim, görelim.

NEDEMİŞ, NEDEMİŞ

Vahşi kapitalizm vicdan değil cüzdan taşıyor! Çoğu insanı vicdan değil cüzdan yönetiyor! Vahşi kapitalizm vicdan, ahlak gibi insanı insan yapan malzemelerden, çalarak bir toplum inşa etti. (Lütfü OFLAZ- Gazeteci)

MGK’da Gül’le birlikte oturuyorlar. Dahası orada oturan tüm komutanların atama kararnamelerinde Cumhurbaşkanı olarak Abdullah Gül’ün imzası var.

Çankaya’daki resepsiyonu protesto edenler, o imzayı protesto edebilirler mi? (Fatih ALTAYLI-Gazeteci)

Bazı Üniversitelerde önümüzdeki, oy yapılacak rektörlük seçimleri, yine kurtuluş savaşı’nın kahramanı sütçü imam’ın isminden rahatsızlık duyan içimizdeki Fransızları harekete geçirdi. (Yaşar TÜRKKORUR- Sütçü İmamın Torunu)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.