HÜRRİYET MAHALLESİNE TAVSİYE SABIR

ŞADİ ERDAL
Geçtiğimiz Cuma günü "Suları Kesen Dev" başlıklı yazımda Hürriyet mahallesinin sularının sık sık kesildiğinden bahsetmiş, halkın şikayetlerine duyarsız davranış sergilendiğinden bahsetmiştim.
Başkan Yağcı aynı gün benimle telefonla görüşmek istemiş iş yerimden ayrıldığımdan görüşemedim. Sayfa editörümüz Mehmet Erdal’a su kesintilerinin sebebini şöyle açıklamış.
"Ben 20 gündür izindeydim. Bugün göreve başladım Şadi abinin yazısıyla karşılaştım. Halkımızın şikayetlerine zamanında cevap verilmeyişine üzüldüm. Gereken uyarıları yaptım. Su kesintileri hürriyet mahallesinin yüksek kesimlerinde yaşanıyor onun sebebi şu; Hürriyet mahallesinin alt yapı eksikliğinden dolayı yüksek olan yerleşim su basıncı az olduğu için su sıkıntısı yaşanıyor. Mahalleye daha önceden döşenen su hatları ileriye dönük yapılmadığı için şu anda yeterli ihtiyacı sağlamamakta. Alt tarafta yeni yerleşim yerleri mevcut sudan kullandıkça, mahallenin üst kısımlarına basınç düştüğü için su çıkmamaktadır. Ancak üst kısımlar su kullanımının az olduğu saatlerde sular normal olarak akmakta. Hürriyet Mahallesinin su şebekesinin yeniden yapılması için ihaleye çıkartıyoruz. 2010 yılında mahallenin su sıkıntısı tamamen giderilmiş olacak."
Başkana ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu ve bu gibi aksaklıklar olabilir ama elde olmayan sebepten dolayı vatandaş sıkıntı çekiyorsa halka bunu açıklamak gerekmez mi? Zaman zaman belediyenin çalışmaları basın yoluyla kamuoyuna duyuruluyor. Meydana gelen bir arızanın ne zaman giderileceği, halkın ne gibi tedbirler alması gerektiği basına açıklamalar yapılarak duyurulsa iyi olur diye düşünüyorum.
Önerimin kabul göreceğine inanıyorum, hürriyet mahallesi sakinlerine 2010 yılı ortalarına kadar sabır diliyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.