Geçtiğimiz haftalarda, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, ilimizi basın mensuplarına sabah kahvaltısı verdi. Davete katıldım, Rektör Taş yaptığı konuşmanın bir bölümünde ,"Ziraat fakültesi elma, armut, sebze, meyve yetiştirip satan ticaret yapan bir yer olmamalı, biraz niteliğine önem vermek için akademik, ilmi anlamda gelişme göstermek istiyoruz" dedi.
Bizim üniversitemiz 9 yaşında yıllarca evvel açılmış üniversitelerin ziraat fakülteleri talebelerine sadece kitap üzerinden mi okutuyorlar yoksa pratikte de uygulama yapılıyor mu? Uygulama da yapılıyorsa ürettiklerini ne yapıyorlar? Öyle ya bizim üniversite gibi fakülte 'Elma, armut, sebze, meyve yetiştirip satan ticaret yapan yer olmamalı…' mı diyorlar? İnternetten bizden yıllar evvel 20-30 yıl evvel kurulan ziraat fakülteleri ürettiklerini nasıl değerlendiriyor? Yaptığım araştırmada ürettiklerini satıyorlar, döner sermaye de değerlendiriyorlar.
Atalarımız 'Eski köye yeni adet mi çıkarıyorsun?' derler. Şeyh Edebali Üniversitesi yeni adet mi çıkarıyor yoksa ürettikleri ürünleri satan üniversiteleri 'Yanlış yapıyorsunuz!' demek mi istiyor?
Köşemin alt tarafında basında bizim üniversitenin ve diğer üniversitelerin haberlerini göreceksiniz. Kıyaslamayı siz değerli okuyucularımıza bırakıyorum.
YÖK bu uygulamaya ne der?
BASINDA ZİRAAT FAKÜLTELERİ NASIL YER ALIYOR?
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ KENDİ YAPTIKLARINI SİTESİNDE ÖVÜNEREK HABER YAPIYOR
BİZİM ÜNİVERSİTE İSE KAPATTIĞI İLE ÖVÜNÜYOR