Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası Konferansı

Bozüyük Yeşilkent Kumralabdal Hafızlık Kur'an Kursu Konferans Salonunda "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferans düzenlendi.

Bozüyük Yeşilkent Kumralabdal Hafızlık Kur'an Kursu Konferans Salonunda "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferans düzenlendi.

Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk ve Bilecik İl Müftümüz Ahmet Dilek'in de katıldığı program 4 Eylül Kumralabdal Cami İmam Hatibi Recep Dayan'ın okumuş olduğu Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açış konuşmasını gerçekleştiren Bozüyük Müftüsü Muammer Ölmez "Bizler zamanın getirdiği fitnelerin içinde iyiliği emredenlerdeniz. Bizler din görevlisiyiz toplumun maneviyatından sorumluyuz. Bizler cami tozlarını yutarak irşad faaliyeti yürütüyoruz. Gayemiz vatanını milletini seven ailesine sevgili ve saygılı olan gençler yetiştirmeliyiz." dedi.

Konuşmacı olarak katılan Müftü Dilek " Her doğan fıtrat üzere doğar daha sonra annesi babası onu mensup olduğu din üzere yetiştirir. Fıtrat demek Allah’ın emirlerini yapacak yasaklarından sakınacak şekilde doğmaktır.

Bütün insanlar şahsiyetlerinin gereklerini yapıyorlar. Günümüzde müslümanlar şahsiyetli olmalıdır. Namaz kılmak, oruç tutmak ve hacca gitmek bir şahsiyettir. Hz. Peygamber de güzel örneklik vardır. Biz şahsiyet olarak ondan örnek almalıyız. Biz Allah’ı ne kadar zikrediyoruz. Kendimize bu soruyu çokça sormalıyız.

Hepimiz ahiret gününe inanıyoruz. Boynuzsuz koyunun boynuzlu koyundan hesap soracağı o güne hazırlıklı olmalı ve Peygamberimizin Örnekliğinde şahsiyetimizi inşa etmeliyiz. Ben katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Kaymakam Öztürk, Müftü Dilek'e hediye takdim etti.

Programa Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Veli Çelik, Kurum Amirleri, Din Görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri, Manevi Hafız Anneleri ve vatandaşlar katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bilecik Haber Haberleri