'NE DEĞİŞTİ?'

İl Genel Meclisi'nde daha önce iki kez reddedilen maden ruhsat talebi bu kez oyçokluğu ile kabul edildi. Meclisin bu kararı 'Ne değişti?' sorusunu akıllara getirdi.

İl Genel Meclisi Haziran ayı 3. birleşimine Osmaneli'nden gelen maden ruhsatı talebi damga vurdu. Birleşimde, AK Partili üyeler ile muhalefet üyeleri arasında görüş ayrılığı yaşandı. AK Parti'den ihraç edilen bağımsız İl Genel Meclis Başkanı yine muhalefetle birlikte hareket ederek, oylamada muhalefetten yana tavır aldı.

Daha önce iki kez meclis gündemine gelen ve reddedilen ruhsat talebiyle ilgili 'Geçen sürede ne değişti?' sorusu gündeme geldi. Ayrıca meclis başkanı, komisyonun olumsuz yönde verdiği raporun oylamaya sunulup sunulmamasının kendi insiyatifinde olduğunu belirterek oylatmadı.

Olumsuz yönde çıkan komisyon raporunun adeta hiçe sayılması AK Parti sıralarından tepki aldı.

İl Genel Meclisi Haziran ayı 3. birleşimi yine hareketli geçti. Birleşimde, üç gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. İlk iki gündem maddesinde sağlanan oybirliği üçüncü madde görüşüldüğünde yerini tartışmalara ve görüş ayrılıklarına bıraktı.

BİLİM VE SANAT MERKEZİ BİNASI YAPILACAK

Üçüncü birleşimde ilk olarak mülkiyeti Bilecik Belediyesi'ne ait bir arazinin 16 derslikli bilim ve sanat merkezi binası yapmak şartıyla Özel İdare adına bedelsiz devir alınarak, Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edilmesi konusu görüşüldü. Madde, oybirliği ile kabul edildi.

Birleşimin ikinci gündem maddesine gelindiğindeyse, Osmaneli'nde faaliyet gösteren bir kum-çakıl işletmesinin ruhsat uzatma talebi kararlaştırıldı. Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Tarım ve Hayvancılık Komisyonu raporları meclis üyeleriyle paylaşıldıktan sonra komisyondan olumlu gelen rapor meclis üyelerince oybirliği ile kabul edildi.

MECLİS KARIŞTI!

Birleşimde son olarak Yılmaz İri'nin Osmaneli Ciciler Köyü'nde talep ettiği maden ruhsatıyla ilgili Çevre ve Sağlık Komisyonu'ndan gelen rapor görüşüldü. Komisyondan olumsuz yönde gelen ancak MHP'li Zeki Uyanık ile Orhan Uğur'un 'Tesis kurmamak şartıyla' ruhsat verilmesi şeklinde şerh koyduğu rapor uzun süren tartışmalara neden oldu.

AK Parti sıraları ruhsat talebine sıcak bakmazken, muhalefet üyeleriyse ruhsat verilmesi yönünde görüş beyan etti. Toplantıya katılan talebin sahibi Yılmaz İri ise ruhsatı bahse konu mevkideki kumu çekmek için istediğini ve tesis kurmayacağını söyledi.

Ancak AK Parti sıraları ruhsat verilmesi halinde tesis de kurulabileceğini ve bununla ilgili herhangi bir yaptırımda da bulunulamayacağını ifade etti.

MHP'li Zeki Uyanık ise ruhsat talebinde bulunan Yılmaz İri'nin sözlü taahhüdünü dikkate alarak ruhsata izin verilmesini talep etti. Uyanık,"Zaten 5 yıl sonra ruhsatın uzatılıp uzatılmayacağı yine meclise gelecek. O zaman durum değerlendirilir ve meclisimiz yine karar verir" dedi.

Geçtiğimiz dönemlerde meclis gündemine iki kez gelen ve her defasında reddedilen taleple ilgili neyin değiştiğini soran AK Parti Gölpazarı Meclis Üyesi Ali Şenel'e ise İl Genel Meclis Başkanı cevap verdi. Meclis Başkanı, muhtarın konuyla ilgili Özel İdare'ye verdiği dilekçeyi okuyarak, muhtar ve köylülerin düşüncelerinin değiştiğini kaydetti.

Uzun süren tartışmaların ardından oylamaya geçildi. AK Parti grubu red yönünde oy kullanırken muhalefetin ve bağımsız meclis başkanının oyuyla ruhsat talebi kabul edildi.

Öte yandan, geçtiğimiz oturumlarda komisyona havale edilen ve oylanan komisyon raporunun Oğuz Sertler tarafından oylatılmaması dikkat çekti.

Ayrıca Oğuz Sertler'in partisinin grup kararına rağmen muhalefetle işbirliği yaparak başkan seçilmesi AK Parti'yi mecliste azınlığa düşürdü. AK Parti, muhalefet durumuna geldi.  

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sakarya Gazetesi Haberleri