PAZAR KAVGASI HALKA FENA YANSIYOR

ŞADİ ERDAL
Geçen hafta ilimiz pazarcı esnafı kapalı pazarda sergisini açmadı. Öğleden sonra fiyatlar nerede ise ikiye katladı. Belediye ile esnaf arasında baş gösteren anlaşmazlığın cezasını vatandaş çekti.
Bizde bu köşeden her iki tarafında birbirlerini dinleyerek ortak zeminde anlaşmalarını istemiştik. Konuşarak anlaşma yolunu tercih etmediklerinden geçen hafta işi boykot noktasına getirdiler.
Ne yazık ki tavsiyelerimize kulak arkası eden, duymamazlığa gelen taraflar dün yine kapalı pazarda vatandaşı boykot ile karşı karşı getirdiler.
Önce şunu düşünelim. Bu boykot ile en fazla zararı kim çekiyor? halk. Bu halkın oyuyla belediye başkanlığı koltuğuna oturan başkan ve yine bu halktan yaptığı alış veriş ile geçimini sağlayan esnafın vatandaşa sıkıntı çektirmeye hakkı var mı? Belediye esnafın haksız istekleri olduğunu iddia ediyorsa, kamuoyuna yapar açıklamasını, pazara da tedbirini alır yığar malı vatandaşa sıkıntı çektirmez. Belediye bunları yapıyor mu? Hayır. Yaptığı boykot ile vatandaşı karşı karşıya bırakıyor. Yoklar pazarında üç beş sergi açan ve fiyatları ikiye katlayanlara vatandaşı (affedersiniz) kazıklattırıyor.
Hükümet 30 yıldır PKK belasından kurtulmak için uğraşıyor. Belayı ortadan kaldırmak için çalışmalar yapılıyor. Beş yıldır aynı koltuğu dolduran sayın Başkan, pazarcı esnafı ile anlaşma yolunu sağlayamıyor.
Dün yine sabahtan boykotçu esnaf sergisini açmadı. Sergisini açan esnaf tezgahlarında domates 1.50, patates 1.75, üzüm 2.5 lira olarak etiketlerde okundu.
Zabıtalarla boykota katılan esnaf sebze ve meyveciler derneği yöneticileri ile görüşmeler yaptıkları görüldü. Şunu da söyleyelim. Boykotun devam edeceğini bilmesine rağmen Belediyenin hiçbir tedbir almadığı gün yüzüne çıktı. Bu tedbirsizliğin verdiği panik ile dernek yöneticileri ile zabıtaların görüştüğünü ve hangi şartlarda anlaştılar bilemiyorum. Saat 12.00 civarında boykota katılan esnaf sergisini açmaya başladı. Yukarıda fiyatlarını yansıttığım sergilerde Domates 0.50 tl, patates 1.00 tl, üzüm 1.25 tl’ye indi.
Uzun zamandır Belediye ile esnaf arasında anlaşmazlık olduğu anlaşılıyor. Son 15 günde olay kamuoyuna yansıdı. Hadi öncekileri bırakalım. Neden iki haftadır sıkıntı çektiriliyor. Yoksa birileri “Bu halkın da burnunun sürtülmesi gerekir” diye mi düşünüyor?”
Öyle ise vay halimize.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.