Sabri Çobanoğlu Zekiye Tekin’i Hedef Aldı!

Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediyeler Birliği Meclis Üyesi Sabri Çobanoğlu, dün gece Bilecik’te yaşanan çöp toplama krizi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediyeler Birliği Meclis Üyesi Sabri Çobanoğlu, dün gece Bilecik’te yaşanan çöp toplama krizi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sabri Çobanoğlu yaptığı açıklamada, çöp toplanma krizinin muhatabı olarak Pazaryeri Belediye Başkanı ve Belediyeler Birliği Başkanı Zekiye Tekin’i hedef aldı.

Sabri Çobanoğlu, Bilecik Belediyeler Birliği Başkanı’nın görev tanımını sorgulayarak, “Halk sağlığını tehdit eden bu çirkin girişimin sorumlularını vatandaşlarımızın vicdanına havale ediyoruz” dedi.

Tesisin bulunduğu alanda yaşanan gerginliği aktaran Çobanoğlu; “Bilecik Belediyeler Birliği’nin halk sağlığını tehdit eden bir konuda görevini yerine getirmemesi kabul edilemez. Başkanımız Melek Mızrak Subaşı öncülüğünde, sorunun çözümü için hemen harekete geçtik” dedi.

Ancak, resmi görüşmelerin sonuçsuz kaldığını belirten Çobanoğlu, komşu belediyelerle koordineli bir şekilde çöplerin toplandığını ancak bu çöplerin Bilecik Belediyeler Birliği’ne bağlı tesislere alınmadığını ifade etti.

Çobanoğlu, “Görevli şahıslara kim olduğumu ifade ettim, fakat ‘kimliği belli olmayan şahıslar’ şeklinde bir beyanda bulunuldu” dedi. Olay yerine gelen jandarma ekiplerinin tutanak tuttuğunu ve halk sağlığı için mücadelelerinin sabaha kadar sürdüğünü aktaran Çobanoğlu, sonunda çöplerin içeri alınabildiğini belirtti.

Çobanoğlu, halk sağlığını tehdit eden bu tür durumlarda talimat verenlerin kim olduğunu sorguladı. “Eğer talimat Bilecik Belediyeler Birliği Başkanı tarafından verildiyse, kendisine Bilecik halkının önemini hatırlatmak istiyorum. Bu tür kötü niyetli girişimlerin önüne geçilmesi gerekiyor” diyerek, yetkililere çağrıda bulundu.

Ayrıca, olayın yaşandığı günün, Marmara Belediyeler Birliği’nin toplantısıyla çakışmasının tesadüf olmadığını vurgulayan Sabri Çobanoğlu;

“Aynı zamanda olayın gerçekleştiği güne dair önemli bir ayrıntıya da dikkat çekmek istiyorum. Marmara Belediyeler Birliği’nin temsilcileri olan bölge Belediye Başkanlarının Encümen Toplantısı için şehrimizde misafir edildiği bir günde, böyle bir olayın yaşanması tesadüf olarak değerlendirilmemelidir. Bölgemizin değerli Belediye Başkanlarının şehrimize geldiği günde, Bilecik’i ve Bilecik Belediyesini küçük düşürmek isteyenler, bu art niyetli siyasi amaçlarına şehrimizin itibarını ve daha da üzücü olanı halk sağlığını alet etmişlerdir. Bu da gözden kaçırılmaması gereken önemli bir gerçektir” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bilecik Haber Haberleri