Sağlık-Sen Şube Başkanı Süleyman Akyıldız, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kuruluşlarda hizmet veren sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının pandemi sürecinde zor günler geçirdiğini belirterek, “Sosyal hizmet çalışanları ağır iş yükü altında yıpratılıyor” dedi.
Konuya ilişkin yazılı bir basın açıklaması yapan Süleyman Akyıldız, sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini dile getirdi. Akyıldız, taleplerin yerine getirilmesi için yetkilileri göreve davet ederken, şunları kaydetti:
“Sağlık Bakanlığına bağlı çalışanlarımız 24 saat esaslı nöbet tutarken, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı yaşlı bakım, engelsiz yaşam ve çocuk bakım evlerinde sağlık çalışanlarımız kesintisiz 7-10-14 günlük kesintisiz vardiyalar ile çalışarak evlerinin-ailelerinin yüzünü görmeden, kimi çocuğunu kimisi hastasını komşuya yada akrabasına teslim ederek görevlerini sürdürmektedir. 7-10 ve 14 gün gibi kesintisiz karantina mesaisinde bile ASPB çalışanlarımız ek ücret ve nöbet ücretlerini ne tavan, ne tabandan alamamış 7/24 kesintisiz hizmet veren yataklı kuruluşlardaki çalışanlarımız kaderlerine terk edilmiştir.
Covid-19 mücadelesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında huzurevi, engelli bakım ve rehabilitasyon merkezleri, çocuk evleri vb. sosyal hizmet kuruluşlarında cefakarca görev yapan sosyal hizmet çalışanlarımız da özlük ve sosyal hakları itibariyle ödüllendirilmelidir. Uzun vardiya çalışmak zorunda kalan çalışanlarımız; nöbet ücretleri, bayram ikramiyesi, 3600 ek gösterge, yıpranma payı ve seyyanen zam gibi hiçbir imkândan faydalanamamaktadır.
‘Talepler ivedilikle yerine getirilmeli!’
Günümüzde öz evladının kapı önüne koyduğu yaşlılarımıza, ailelerinin bakamadığı çocuklarına ve engelli bireylere, eşinden şiddet gören kadınlarımıza, sosyal hizmet çalışanlarımız kendi ailelerinden ve sevdiklerinden daha güzel bakmakta, onlara aile şefkati ile sahip çıkmaktadır. Hiçbir emeklerinin parayla ölçülemeyeceği çalışanlarımızın mali ve özlük haklarındaki düzenleme biran önce yapılmalı, sosyal hizmet tazminatı, nöbet ücretleri, 3600 ek gösterge, yıpranma payı ve seyyanen zam talepleri ivedilikle hayata geçirilmelidir.”