Sandal Ağacı - Shea Butter Nedir?

Hoş kokulu ağaçların başında sandal ağacı oldukça popülerdir.

Hoş kokulu ağaçların başında sandal ağacı oldukça popülerdir. Santalaceae ailesine ait kokulu bir ağaçtır. Koku potansiyeli yüksek olduğundan çeşitli tütsü, parfüm, sabun gibi kullanım alanları bulunur. Sandal ağacı aynı zamanda tıbbi bitkiler arasında yer alır. Meyve veren bir ağaç olmasının yanı sıra koku salan gövdesi ve dallarıdır.

Sandal ağaçları yaygın olarak Hindistan, Endonezya ve Avustralya’da yetişmektedir. Ağacın kabuklu gövdesi aromaterapi için oldukça uygundur. Bununla birlikte masaj alanında da sandal ağacı yağı oldukça sık kullanılmaktadır. Sandal ağacı rahatlatıcı etkisi ile sinir sistemini düzenler. Bununla birlikte cildin güzelleşmesini sağlar. Parfüm notalarında da sandal ağacı önemli bir yer tutmaktadır. Özellikle farklı kokularla bir arada kullanıldığında ortaya çıkan enerji çok daha güçlü olmaktadır.

Sandal ağacı ile birlikte kullanılan koku ve yağlar arasında lavanta, portakal, paçuli, ylang ylang ve bergamot gelmektedir. Birçok parfüm içeriğinden hoş kokulu sandal ağacı etkisi görmek mümkündür. Sandal ağacına alerjisi olanlar dikkatli bir şekilde kullanmalıdır.

Shea Butter Mucizesi

Shea butter nedir pek çok insan tarafından merak edilen bir konudur. Shea yağı, Shea ağacının meyvesi olan fındıklardan üretilir. Gerek cilt sağlığına gerekse saç bakımında oldukça etkilidir. Özellikle cildin nem dengesini korumak için önemlidir. Shea butter aynı zamanda yaşlanma karşıtı olarak dikkat çeken yağlardandır.

Birçok cilt ve saç bakımı ürünlerinde Shea butter bulunur. Saçların nemlenmesi ve daha güçlü görünmesi açısından oldukça zengin bileşenlere sahiptir. Shea butter nedir merak eden pek çok insan bulunmaktadır. İster cilde olsun ister saçta düzenli kullanıldığı takdirde olumlu sonuçlar gözlemlenmektedir. Shea fındığı yağı saç bakımı olarak hem durulanarak hem de durulanmadan kullanılabilmektedir. Az bir kullanımda farklı görmek mümkün olmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bilecik Haber Haberleri