TARIM BAKANI KENDİ DENGESİNİ İYİ KORUYOR

ŞADİ ERDAL

 

Ak Parti’nin ülkeye yaptığı hizmetleri takdir etmemek mümkün değil. Başlattığı büyük yatırımları kısa zamanda bitirip verimli hale getiriyor. Dış Politikada başarılı çalışmalarla dikkat çekiyor.

Başarılı çalışmalarının yanında Tarım ve Hayvancılık politikalarında başarılı göremiyorum. Türkiye’de 40 yıldır takip edilen “tarımı bitirme” politikası aynen devam ettiriliyor.

Sekiz yıldır iktidarda olmasına rağmen hayvancılıkta duvara tosladı.

İktidara gelmeden evvel Sayın Başbakan Erdoğan “yağ var, un var, şeker var ama helva yapacak usta yok. İşte o usta biziz. İktidara gelerek helvayı yapacağız....” diyordu.

Bir çok konuda helva oldu dememek mümkün değil. Ne var ki hayvancılıkta geldiğimiz nokta et yok köfte yapamıyoruz.

Dağ var, su var, mera var, ahırlar boş, hayvanlar yanlış politikalar yüzünden kesile kesile ülke nüfusuna yetmez hale gelmiş.

Altı yıl evvel “Dağlar hayvansız, köyler insansız bırakılıyor” başlıklı yazımda bugün ette yaşadığımız sıkıntıları görerek hayvancılık yapanlara destek olunması gerektiğini yazmıştım. Bizde kararlar, Anadolu insanını dinlemeden, Ankara’da masa başında alındığından, sonucu duvara tosladığımızda öğreniyoruz. Ne yazıkki bu sefer duvara tosladığımız, bir yıla yakın olmasına rağmen halen uyku sersemliğini üzerimizden atmış değiliz. Bütün ithalata rağmen et fiyatlarını dizginleyemedik. Kurban Bayramı imdadımıza yetişti de şimdilik et fiyatları gündemden düştü. Şimdilik izinli diyebiliriz. İzin dönüşü neler olacak göreceğiz.

Ak Parti’nin ilk Tarım Bakanı Sami Güçlü, Rusya’nın, sebze ve meyvede ilaç kalıntıları olduğu iddiasıyla ithalatı durdurmasıyla görevinden alındı. Sami Bey’in Tarım Bakanlığından alınmasıyla Tarım en büyük darbeyi yemiş oldu.

Şimdilik Tarım Bakanı ülke tarımını sadece seracılık olarak görüyor. Hayvancılığıda 100 başın üzerinde yapanların kurtaracağını zannediyor. Ufak çapta aile içinde yapılan hayvancılığı yok sayıyor.

Sayın bakan büyük çiftliklerin kurulması için verdiği desteklerle kurduğu çiftliklerden ilk şikayet edende o oldu. Et fiyatları yükselişe geçtiğinde Tarım il müdürlüklerine verdiği talimatlarla ülke genelinde hayvanları saydırdı. Sonucu şöyle açıkladı: “Hayvan sayımızda düşüş yok. Şu anda kesime hazır haldeki hayvanlar mezbahalara gelse et fiyatları normal hale gelir. Hayvan sahipleri daha fazla fiyat beklediği için sıkıntı yaşıyoruz. Gerekli önlemleri aldık”

Sayın Bakan büyük teşvikler verdiği hayvan sahiplerini tekelcilik yapmakla suçluyordu. Ne yazıkki Sayın Bakanın “yeterince hayvanımız var...” açıklaması boş çıktı. Arkasından yapılan bütün ithalata rağmen fiyatlar düşmedi. Bir yıldır ette fiyat düşmüyor, sadece yerinde tutulmaya çalışılıyor. Arada bir 1 lira düştüğü zaman Tarım Bakanının zil takıp oynayacağı geliyor. Bu güne kadar Tarım Bakanının hayvancılık üzerine söylediği her söz boş çıktı. Ülke 1 yıldır hayvancılıkta dengeyi tutturamadı. Ama Tarım Bakanı dengesini iyi tutturmuş olmalı ki Bakanlıktaki yerini koruyor.

Sami Güçlü gibi bir bakanı bir çırpıda harcıyan Sayın Başbakanın, hayvancılık üzerine her konuştuğu doğru çıkmayan Tarım Bakanını neden yerinde tuttuğu bilinmiyor.

TAŞI GEDİĞİNE

Kılıçdaroğlu Bilecik’e geldiğinde Şeyh Edebali’yi ziyaret etmediğini tenkit etmiştim.

Gitti Ahmet Kaya ile Yılmaz Güney’i ziyaret etti.

Bunca şehit kabri varken ne arıyorsun vatanı terk edenlerin kabrinde.

CHP hep lafı tersinden mi anlıyacak?

TAŞI GEDİĞİNE

Bilecik Merkezde yollar yama yapılıyor.

Yamalı giyeni görmüyoruz ama yamalı yolda yürüyoruz.

NEDEMİŞ, NEDEMİŞ

- Biz AB ülkelerinin bütün nüfusunu, İstanbul’daki otellerde yatırıp misafir edebiliriz. Ama biz yatıya gittiğimizde Avrupa ne yapar bilemem.

(Eğemen BAĞIŞ- Devlet Bakanı - AB Başmüzakerecisi)

-Beynelminel siyonizmin güdümündeki ABD, İsrail’in çobanı olmaktan kurtulamıyor.

(Prof. Dr. Şefik DURSUN)

-Ben bir Atatürk milliyetçisi olarak Ahmet Kaya’yı ve Yılmaz Güney’i demokrasi kahramanı olarak görmüyorum. Onların, demokrasi kahramanı olarak gösteren, kutsayan hiç bir fatoğrafı da CHP’lilerin tasvip edeceğini sanmıyorum; Genel Başkanımızın bu ziyaretleri yanlıştır.

((Korkmaz KORACAN- CKHP parti meclisi üyesi)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.