15 Nisan 2025 itibarıyla denizlerde trol ve gırgır ağıyla avcılık yasaklandı. Yetkililer, avcılık yasağının balık sezonunun tamamen sona erdiği anlamına gelmediğini vurgularken, tezgahlarda balık bulunmaya devam edeceğini bildirdi.
1 Eylül 2024'te başlayan su ürünleri av sezonu, 15 Nisan 2025 tarihi itibarıyla trol ve gırgır ağlarıyla yapılan avcılığa kapatıldı. Yasağın, 31 Ağustos 2025’e kadar süreceği açıklandı. Bu süre zarfında, deniz ekosisteminin korunması ve balık popülasyonunun yenilenmesi amaçlanıyor.
Yasaya uymayanlara ağır ceza
Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, yasağa uymayanlara 5 bin 600 TL ile 170 bin TL arasında değişen idari para cezaları uygulanacağı belirtildi. Denetimlerin sahil güvenlik ekipleri ve su ürünleri denetçileri tarafından aralıksız sürdürüleceği kaydedildi.
Öte yandan, yetkililer vatandaşlara "tezgahlarda balık olmaya devam edecek" mesajı verirken, avcılığın tamamen durmadığını; küçük ölçekli, sürdürülebilir yöntemlerle avcılığa izin verildiğini ifade etti.