Silikozis hastaları dertli!

Silikozis hastaları dertli!

Bozüyüklü silikozis hastaları, emekli maaşı alamamaktan dert yanarken, SGK'nın yönlendirdiği hastanelerde ise raporlarının yüzdelerinin düşürüldüğünü iddia ettiler.

Bozüyüklü silikozis hastaları, emekli maaşı alamamaktan dert yanarken, SGK'nın yönlendirdiği hastanelerde ise raporlarının yüzdelerinin düşürüldüğünü iddia ettiler. Silikozis hastalarını temsilen Yeni Bozüyük Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Nuri Şentürk ve Mustafa Arslan,"Tam bir komedi, trajik bir durum" dediler. 

Şentürk ve Arslan, konuya ilişkin yaptıkları açıklamada, şunları kaydettiler:

"Bu gün varsak, yarın yokuz. Bu silikozis denilen illet hastalık gün geçtikçe vücudumuzu sarıyor. Ankara Meslek hastalıkları hastanesinin bizlere veriği tanıyı Bozüyük Devlet hastanesi yüzde 40 engelli raporu vererek, Ankara Yüksek Maliye Sağlık kurulunun onaylaması ile emekli olduk. Hastalığımızdan dolayı tam emekli olduk derken Ocak 2019 yılında yapılan Türkiye çapında sahte raporlarla emekli olan insanlara karşı yürütülen operasyon dolayısı ile emeklilik haklarımız elimizden alındı.

'Tam bir komedi, trajik bir durum'

Sil baştan tekrar, SGK bizden bu sefer Bursa Şevket Yılmaz Araştırma hastanesinden, yeniden rapor istedi. Biz Bursa Şevket Yılmaz Araştırma hastanesine gittiğimizde doktorların çoğunluğunun silikozist hastalığını bilmediklerini ve neye göre oran vereceklerini bilemediklerini beyan etmelerine rağmen, nefes testi, tomografi ve rontgen sonucunda, sadece nefes testini baz aldılar. Ankara Meslek hastalıkları hastanesinin, adli tıp kurumunun raporlarını dikkate almayarak, oranları düşürdüler. 

'Müfettiş raporları şüpheli buldu'

Bundan sonra SGK’nın kendi müfettişi tarafından dosyalarımızın incelenmesinden sonra Bursa Şevket Yılmaz Araştırma hastanesinin bizlere vermiş olduğu raporları şüpheli bularak, bizleri ikinci bir hastaneye, yani Kütahya Evliya Çelebi araştırma hastanesine sevk ettiler.

Kütahya Evliya Çelebi araştırma hastanesi göğüs doktoru, Kovid-19 hastalığı sebebi ile sağlık bakanlığı tarafından yasaklandığı için hastane bize SFT (solunum fonksiyon testi)’yi dışarda yaptırmamızı istedi. Bizler SFT testini yaptırdıkltan sonra doktor bizlere tekrar yüzde 40 raporunu verdi. Raporumuzu hastanenin sağlık kuruluna teslim ettik. Tam kurula gireceğimiz zaman evraklarımız geri iade edildi. Sebep ise ikinci bir doktorun daha raporu görmesi idi. İkinci doktora gittiğimiz zamanda bu sefer bizlerden tomografi çektirmemizi istedi.

'Böyle rezalet olmaz'

Doktorun tomografi isteğinden sonra Kütahya Evliya Çelebi araştırma hastanesinin tomagrafi bölümüne gittik. Meğerse orada da KOVİD-19 hastalarının tomografisini çekiyorlarmış. Riski göz önüne alarak, emekliliğimizi tekrar geri almak umuduyla tomografimizi çekindik. Bir hafta sonra tomografi sonucunun çıkacağı söylendi, doktorumuza bir hafta sonra tekrar gittiğimizde bu seferde dışarıda çekilen SFT’yi kabul etmediğini ve tomografi raporuna bakarak yüzde 40 lık raporu yüzde 20 ya indirdi. Evraklarımızı sağlık kuruluna teslim etmemizi söyledi.

Bir doktordan yüzde 40 ,başka bir doktordan yüzde 20 oran raporunu heyete verdik. Kütahya Evliya Çelebi araştırma hastanesi baş hekim yardımcısı tarafından heyetten raporlarımız bizlere geri iade edildi, yüzde 40 oran veren doktorun görüşünün tekrar alınacağı söylendi. Yine heyete girme umudunu taşırken, evraklarımız bizlere geri verildi, tekrar geri aldılar. Gitmeler gelmeler sonucunda hiçbir umut hiç bir gelişme yok.

Biz silikozis hastaları olarak daha söyleyeceğimiz daha çok şey var. Bizim hikayemiz yılan hikayesine döndü. Nereye el atsak, nereden umut beklesek hep hüsranla geri dönüyoruz. Bizim elimizden tutacak, bizlerin bu sorunu çözecek kimse yok mu?"

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2521 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum