"Türk’ün birliği daim olsun ”

"Türk’ün birliği daim olsun ”

743. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’nde konuşan Bilecik Valisi Şefik Aygöl, “Söğüt ruhu ilelebet yaşasın, Yer yüzünde Türk’ün birliği daim olsun ” dedi.

743. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’nde konuşan Bilecik Valisi Şefik Aygöl, “Söğüt ruhu ilelebet yaşasın, Yer yüzünde Türk’ün birliği daim olsun ” dedi.

vali4.jpg

Vali Aygöl konuşmasında;

“Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcım, Siyasi Partilerimizin Kıymetli Genel Başkanları ve Genel Başkan Yardımcıları, Değerli Milletvekillerimiz, Kıymetli yörük ve Türkmen beyleri, bacıları;

743’üncü Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenliklerine hoş geldiniz diyor Şanlı tarihimizin koca çınarı, Osmanlı’nın filizlendiği topraklarda, Söğüt’te birlik ve beraberlik içerisinde bir araya gelen herkesi en kalbi duygularımla selamlıyorum.

743 yıldır barışın ve kardeşliğin sembolü olan Söğüt Şenliklerine bir kez daha kavuşmanın sevincini hep birlikte yaşıyoruz.

Koca çınar Osmanlı, Söğüt'te bir beylikten doğan inanç ve azimle, çağ açıp çağ kapatan bir imparatorluğa ulaşmış ve kahramanlıklarıyla tarihin akışına yön vermiştir.

1299’da üzerine batığımız bu kadim topraklarda başlayan kahramanlık öyküsü, Aanadolu’da, Avrupa’da, Afrika’da ve Akdeniz’de yüzyıllar boyu yankılanmıştır.

“İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN”

Ceddimiz Osman Gazi’nin kılıç kuşandığı ve ayak izlerinin bulunduğu bu mekan, aynı zamanda Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa’nın müjdelediği İstanbul’un Fethi’nin kapısını aralayan anahtardır.

Bu güçle şanlı tarihimizi eşsiz zaferlerle süsleyen ecdadımız, İslam Alimi, Osmanlı Devleti’nin manevi önderi Şeyh Edebali’nin “İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN” sözünü yüreğinden ve aklından çıkarmayarak fethettiği tüm topraklara Bilecik’ten hoşgörü ve adaleti taşımış ve dünya tarihinde iz bırakmıştır.

Bize miras kalan bu ruh; hala diri ve ilk günkü gibi canlıdır. Bunun en büyük göstergesi de; dünyanın en eski toylarından biri olan Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’ne binlerce gönül dostunun katılarak atasına verdiği değeri göstermesidir.

Sekiz asır önce Ertuğrul Gazi’nin otağında parlayan kıvılcım bugün hala milyonlarca Osmanlı torununun yüreğini ısıtmaya devam etmektedir. İçimizdeki bu manevi güçle geleceğimizi şekillendirmeye ilelebet devam edeceğiz. Bu kültürün bekçisi olan bizlerin en önemli görevi; gelecek nesillere bu mirası ulaştırmaktır.

Ecdadımızdan aldığımız bu kutsal sancağı Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde şerefle taşımaya devam ediyoruz.

Bir kez daha Osmanlı’ya sahip çıkarak şenliklerimize icabet eden, gelemese de atasına duyduğu özlemi yüreğinin en derinliklerinde yaşayan tüm hemşehrilerimi buradan selamlıyorum.

Üstte mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir.

Söğüt ruhu ilelebet yaşasın, Yer yüzünde Türk’ün birliği daim olsun” dedi.

vali3.jpg

vali1.jpg

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.