Tarihi projede start verildi

Tarihi projede start verildi

Bilecik’te, Osman Gazi’nin evinin bulunduğu alanın gün yüzüne çıkartılması adına başlatılan tarihi projenin startı verildi.

Bilecik’te, Osman Gazi’nin evinin bulunduğu alanın gün yüzüne çıkartılması adına başlatılan tarihi projenin startı verildi.

Geçtiğimiz günlerde, Bilecik Valisi Şefik Aygöl önderliğinde Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Kurulundan gelen heyet ile birlikte alanda yapılan fizibilite çalışmalarının ardından alanda ilk çalışmalar başladı.

Bilecik Valiliği koordinesinde, Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Bilecik İl Özel İdaresi ve Bilecik Belediyesi'nin destekleriyle başlatılan çalışma kapsamında Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan ile kazı başkanlığını yürütecek Bilecik Müze Müdürü Harun Küçükaydın incelemelerde bulundu.

Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, burada yaptığı açıklamada, Osman Gazi’nin Söğüt ve Bilecik ile olan bağını gün yüzüne çıkartacak olan bu çalışmanın şehrimiz ve ülkemiz adına önemli bir buluş olarak tarihe geçeceğini ifade etti. Müdür Bircan, açıklamasının devamında, şunları kaydetti:

“Sayın Valimiz Şefik Aygöl beylerin himayelerinde, ilgili paydaş kamu kurum ve kuruluşlarının katkılarıyla fiziki bir eser ile aslına uygun bir yapıyla dönüştürülerek nesiller boyu yaşatılması amaçlanmaktadır. Şehrimiz, ülkemiz ve tarihimiz açısından önemli bir buluş olarak tarihe geçecek olan bu eserin ortaya çıkarılmasına katkı sağlayan herkese şükranlarımızı sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

tarihi-projede-start-verildi1.jpg

Bu haber toplam 220 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum