Tarım Müdürlüğü, ‘Birlikte üretim’ modeli için çalışıyor

Tarım Müdürlüğü, ‘Birlikte üretim’ modeli için çalışıyor

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından ilimizdeki parçalı tarım arazilerinde ‘Birlikte üretim’ modelinin uygulanması için çalışmalar yapılıyor.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından ilimizdeki parçalı tarım arazilerinde ‘Birlikte üretim’ modelinin uygulanması için çalışmalar yapılıyor. Üreticilere, sınırların ortadan kaldırılarak birlikte hareket edilmesinin avantajları anlatılıyor. Böylelikle teknolojinin imkânlarından daha fazla faydalanıp maliyet düşürülmesi ve gelirlerin artırılması amaçlanıyor. 

Bu bağlamda; Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, şube müdürleri ve teknik personellerle birlikte Alpagut Köyü’nde üreticilerle bir araya geldi. Üreticilere ‘Gelin birlikte çalışalım, birlikte üretelim, gelirler sizin olsun’ çağrısında bulunan Müdür Yoldaş, parçalanmış arazilerde üretim yapmanın zorluklarından bahsetti. 

İlimizin her bir köşesinde ayrı özelliklerin ve güzelliklerinin bulunduğuna dikkat çeken Müdür Yoldaş, genç nüfusun tekrar köylere geri dönmesi ve bütçelerine katkı sağlamaları için farklı üretim modelleri üzerinden çalıştıklarını belirtti. Müdür Yoldaş, Alpagut Köyü’nde yapılması planlanan ‘Birlikte üretim’ modelinin bir model olabileceğine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

bilecik-tarim-ve-orman-mudurlugu2-001.jpg

“Biz toprağa bağlı bir milletiz. Dolayısıyla toprağımıza da sahip çıkacağız. Bağımızı kuvvetli tutacağız, topraklarımızı işleyeceğiz. Alın teriyle ıslanan toprak, kurumaz.

Birlikte üretim modeli altında toprakları birleştirmek ve teknolojinin gücünden de yararlanmak suretiyle Bakanlığımızın da farklı teşviklerinden yararlanarak topraklarımızı değerlendirme imkânımız olabilir. Birlikte üretim modelimizi geliştirebilir ve yaygınlaştırabilirsek, Alpagut köyümüz farklı bölgeler içinde model olur. Ortak anlayış içerisinde bir şemsiye altında karşılıklı güvene dayalı tarımsal birlik oluşturalım ve buraları beraber ekip biçelim. Teknolojik imkânları ortaklaşa kullanarak maliyetlerimizi düşürüp, avantajlarından da beraber faydalanalım istiyoruz. Tarımın en büyük sorunlarından birisinin miras yoluyla paylaşılan ve küçülen tarım arazileri olduğunu vurgulamak isterim. Bu alanlarda ekonomik olarak üretim yapmak oldukça zordur. Bakanlığımız bu konuda gerekli tedbirleri alarak tarım arazilerinin satış ve miras yoluyla bölünmesini önlemek amacıyla toprak koruma ve arazi kullanımı kanununda değişiklik yaptı. Böylece toprağın korunması ve bölünmelerinin önlenmesi amaçlanmaktadır. İlimizde tarım arazileri küçük ve çok parçalı. Bu nedenle sınırları ortadan kaldırmalı ve birlikte üretim modelleri ile atıl kalmış tarım arazilerinin üretime katılmasını sağlamalıyız” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 3376 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum