Tarımsal Üretim Planlama Toplantıları Devam Ediyor

Tarımsal Üretim Planlama Toplantıları Devam Ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Türkiye genelinde tarımsal üretimi planlamak ve yeni destek modeli hakkında bilgilendirme yapmak üzere düzenlediği “Cuma Buluşmaları" adlı toplantılar, 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Türkiye genelinde tarımsal üretimi planlamak ve yeni destek modeli hakkında bilgilendirme yapmak üzere düzenlediği “Cuma Buluşmaları" adlı toplantılar, 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor.

Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Cuma Buluşmaları" adında eş zamanlı olarak il merkez ve tüm ilçelere bağlı 243 köy, 3 beldede 165 personelle çiftçilere bilgilendirme toplantıları düzenlenerek ve üreticilere tarımsal üretim planlanması ve yeni destek modelinin detayları aktarılıyor. Ayrıca üreticilerin sorunları ve çözüm önerileri konuları konuşuluyor.

tarimsal1.jpg

Eş zamanlı olarak 81 ilde yapılan bu geniş kapsamlı toplantılar, Türkiye genelinde tarımsal üretimi daha verimli ve planlı bir hale getirme yolunda atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Özellikle iklim değişikliği, nüfus artışları, doğal afetler, göç, gıda milliyetçiliği, jeopolitik riskler ve daha birçok olağanüstü gelişmeler dolayısıyla daha çok önem kazanan tarımsal üretimin, ülkemizde planlı, programlı ve öngörülebilir şekilde uygulanması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geliştirilen ve Türkiye Yüzyılını tam anlamıyla Üretimin ve Üreticinin Yüzyılı haline getirecek “Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeliyle ilgili bilgilendirme toplantıları Bilecik genelinde tüm hızıyla devam ediyor.

tarimsal2.jpg

tarimsal3.jpg

Bu haber toplam 217 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
  • çiftçi / 24 Kasım 2024 10:03

    ziraat fakültesi yatıyor

    Yanıtla (1) (0)
  • alim taş / 26 Kasım 2024 15:49

    Diğer illerdeki ziraat fakültelerine bakın hem üretiyorlar hem öğretiyorlar hem yol açıyorlar . Gidin gezin örnek alın ziraat fakültesi çiftçinin yanında olması lazım nerdesiniz hocalar rektör nerdesin hocaların nerde????

    Yanıtla (0) (0)
  • reçber / 24 Kasım 2024 23:07

    üniversiteye verilen aşşağıköydekieski fidanlıkda ne üretiyor onu yazın bol verimli arazi yatıyor çok güzel sera yapılır orda bize verin bak neler yaparız ama terkedilmiş vaziyette

    Yanıtla (0) (0)
  • vatandaş / 24 Kasım 2024 15:09

    her yıl yapılan toplantı değişen bişey oldu mu varmıyok yapmış olmak için yapılıyor verimsiz

    Yanıtla (0) (0)