“Türk Asrı tüm dünyaya adaleti barışı hakkaniyeti ve nizamı yeniden öğretecektir”

“Türk Asrı tüm dünyaya adaleti barışı hakkaniyeti ve nizamı yeniden öğretecektir”

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman 743. söğüt şenliklerinde yaptığı konuşmada “Türk Asrı tüm dünyaya adaleti barışı hakkaniyeti ve nizamı yeniden öğretecektir” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman 743.sü düzenlenen söğüt şenliklerinde yaptığı konuşmada “Türk Asrı tüm dünyaya adaleti barışı hakkaniyeti ve nizamı yeniden öğretecektir” dedi.

ataman.jpg

Büyükataman Ertuğrulgazi’yi anma ve Söğüt Şenliklerinde yaptığı konuşmada

“Saygıdeğer protokol, muhterem hemşirelerim, Aziz Söğütlüler, kıymetli misafirler. Tarihimizin nabzının attığı Söğüt'te 743 Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük şenlikleri münasebetiyle sizlerle birlikte olmaktan duyduğum büyük mutluluğu hasreten ifade etmek istiyorum.

Şanlı ecdadımız anmak, asırlarca tarihe yön veren Türkmen ruhunu yaşatmak için burada bir araya gelen Aziz hemşehrilerime en içten duygularımla teşekkür ediyorum. Sözlerime başlamadan önce sizlere Söğüt’ü her zaman yüreğinin en müstesna köşesinde taşıyan ve “Söğüt Türk tarihinin aydınlık yüzüdür” diyen Türkmen beyimiz genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin Selam ve muhabbetlerini iletiyorum.

"Söğüt mübarek bir şehirdir"

Kıymetli misafirler medeniyetimizin Kadim Diyarı Söğüt bugün gurur duyduğumuz ve hayırla andığımız Osmanlı Devleti'nin doğmasına, genişlemesine ve dünyanın zirvesine çıkmasına beşiklik eden mübarek bir şehirdir. Söğüt Türklüğü ve İslam'ı yüreklere ilmek ilmek işleyen, tüm dünyaya nam salan iradenin ilk adımıdır. 400 çadırlık bir Türkmen beyliğinden Cihan imparatorluğuna uzanan Şanlı mazimizin ilk taşları Söğüt'te döşenmiştir.

Medeniyetimizin Kadim Diyarı Söğüt Türk milletinin yeniden dirilişine, tarih sahnesine çıkışına ve egemenliğine sahne olmuştur.

Söğüt, ilhamını Ötüken'den almıştır, Alparslan'ın ruhunu kuşanmıştır. Söğüt'ün her köşesi Haymeana'nın duası, Şeyh Edebalı'nın irfanı, Dursun Fakıh'ın ahlakı, Ertuğrul Gazi'nin öğütleri, alplerin ve gazilerin cesaretiyle bezenmiştir.

Büyük Türk milleti Söğüt'te Ertuğrul Gazi'nin Kutlu sancağı etrafında birleşmiş ve zaferden zafere koşmuştur. Söğüt'te bir uç beyliğinden yeniden vücut bulan inanç ve irade çağ açıp çağ kapatan bir Cihan imparatorluğu'na ulaşmış ve tarihin akışına yön vermiştir.

Kahraman Ecdadımızın kararlı adımları 6 asırlık evrensel bir güce ulaşmış ve coğrafyalar Türk milletinin Şanlı zaferleri ile şekillenmiştir.

"Üzülerek tanık oluyoruz ki bugün Osmanlı bakiyesi milletlerin hiçbirinde huzur ve barış kalmamıştı"

Osmanlı Devleti'nin hüküm sürdüğü coğrafyalarda barış, hoşgörü ve adalet hakim olmuş, yönetim nizamında kimi muazzamlık ile tarihin altın sayfalarına adını yazmış, ancak üzülerek tanık oluyoruz ki bugün Osmanlı bakiyesi milletlerin Hiçbirinde huzur ve barış kalmamış ve bu ülkelerde tarih adeta tersine dönmüştür.

Balkanlar bin parçaya bölünmüş ve her biri taht davalarının esirleri olmuştur .Halep'te Bağdat savaşların pençesinde tükenmiş, ve işgal edilmiştir. Balkanlardan Ortadoğu'ya kadar birçok bölge istikrarsızlığa mahkum olmuştur.

ataman1.jpg

"Osmanlı Devleti'nin kurduğu barış ve hoşgörü düzeni bir daha sağlanamamıştır"

Osmanlı Devleti'nin kurduğu barış ve hoşgörü düzeni bir daha sağlanamamış bu coğrafyalar kanlı emperyalizmin kıskacında sömürülmüş, savaşlar ve çatışmalar hüküm sürmüştür. Osmanlı Devleti'nin muhteşem medeniyetinin mirasçısı olarak bizler, barışın ve hoşgörünün adaletin ve istikrarın hüküm sürmesi için çalışmayı, insanlık adına bir vazife olarak görmeliyiz.

Türk-İslam medeniyetinin mirasçısı olduğumuzun bilincinde tarihe karşı sorumluluğumuzun farkında olmalıyız. Bölgemizde ve dünyada yaşanan gelişmeleri doğru okumalı ve tarihin bizi çağırdığını, asla unutmamalıyız.

Çok muhterem hemşirelerim tarihimizin her sayfası milletimiz için ayrı birer ilham kaynağıdır. Metehan'dan Atilla'ya, Sultan Alparslan'dan Osman Bey'e, Fatih Sultan Mehmet'ten Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e tarihimizin Şanlı sayfaları bir bütündür ve bir ve birbirinin devamıdır.

"Sinsi planlara karşı daima uyanık olmalıyız"

Büyük Hun İmparatorluğu'ndan Selçuklulara, Göktürklerden Osmanlı'ya, Karahanlılardan Türkiye Cumhuriyeti'ne uzanan bu kutlu yolculuk, birbirinden ayrılması asla söz konusu olmayacak, kutlu bir var oluştur. Bugün Şanlı tarihimizi bölmek, hatıralarımızı kutuplaştırmak, bir bütün olan büyük Türk tarihini ayrıştırmak için fitne üretenlerin temel hedeflerinin İstikbal'deki Türk varlığın olduğunu asla unutmamalı ve sinsi planlara karşı daima uyanık olmalıyız.

Sultan Alparslanla başlayan, Ertuğrul Gazi ile birlikte daha da sahiplendiğimiz "Ya istiklal ya ölüm" diyerek Türk milletinin ebedi yurdu yaptığımız, Anadolu coğrafyası uğruna verdiğimiz şehitlerle vatanlaşmıştır. Söğüt'ü yurt edinen ve asırlardır canlılığını koruyan, Türkmen ruhunu kutlu ilerleyişi tarih boyunca Türksüz bir Anadolu arayışındaki sömürgeci zihniyet karşısında da en keskin cevap olmuştur.

"Mazluma umut, zalime korku veren Türk milletinin yürüyüşü durdurulamayacaktır"

İşte bugün dahi Türk ve Türkiye düşmanı, Haçlı Cephesi'nin korkulu rüyası, bu şanlı tarihi ve Söğüt'te yeşeren Türkmen ruhudur. Türkiye karşısında küresel ve bölgesel çapta düzenlenen kirli operasyonların temel amacı, bu ruhun yeniden tarihe istikamet çizmesine mani olmaktır.

Ancak ne yaparlarsa yapsınlar birliğimizden, bütünlüğümüzden, ve ortak kader anlayışımızdan rahatsız olanların hesapları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Allah'ın izniyle tek tek bozulacaktır.

Mazluma umut, zalime korku veren Türk milletinin yürüyüşü durdurulamayacak, Türkiye Cumhuriyetini yükselişinin önüne hiçbir güç geçemeyecektir.

Türkmen Beyimiz, Sayın Devlet Bahçeli'nin de dediği gibi "Türk milleti için yükselmenin asla asla sınır yoktur. Türk beklenendir, Türk istenendir, Türk adildir, Türt asildir, Allah'ın izniyle Türk hakimdir."

"Dünyaya bir kez daha sesleniyoruz!"

Buradan dünya İmparatorluğunu kurup 3 kıtaya hükmettiğimiz onlarca milleti, yüzlerce medeniyeti ve milyonlarca farklı insanı, adaletle birlikte yaşattığımız bu topraklardan dünyaya bir kez daha sesleniyoruz.

Türk asrı başlamıştır. Yeni Yüzyıl akışını değiştirecek irade ve ruh Türkiye Cumhuriyetindedir, ve aziz Türk Milletindedir.

Türk asrı tüm dünyaya adaleti, barışı, hakkaniyeti ve nizamı yeniden öğretecektir. Biz Türk milleti olarak bir ve beraber ve kardeş oldukça, Türkiye yüzyılın önünde Allah'ın izniyle hiçbir güç duramayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Söğüt'ten de çıkıp, Anadolu'da Türk birliği sağlayan ve büyük bir cihan devleti Kuran Ertuğrul Gazi, Osman Gazi, Şeyh edebali ve ve kahraman ecdadımızı minnetle ve şükranla yad ediyorum.

Cenabı Allah hepsinden razı olsun diyorum. Muhterem heyetimizi bir kez daha en derin saygı hürmet ve muhabbetlerim ile selamlıyorum. Sağ olun var olun Allah'a emanet olun."

ataman3.jpg

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.