Yangın söndürme cihazlarının bakımına dikkat

Yangın söndürme cihazlarının bakımına dikkat

Eskişehir'de yangın söndürme cihazı tedarikçileri, sıcak havalarda artan yangın risklerine karşı tüplerin her zaman en kolay ulaşılabilecek yerlerde hazır bulundurulması gerektiğini söyledi.

Eskişehir'de yangın söndürme cihazı tedarikçileri, sıcak havalarda artan yangın risklerine karşı tüplerin her zaman en kolay ulaşılabilecek yerlerde hazır bulundurulması gerektiğini söyledi.

Yaz mevsimine girilmesiyle birlikte artan hava sıcaklıkları yangın riskini de arttırdı. Açık alanlarda bilinçsizce yakılan ateş ile çevreye bırakılan atık maddeler alevlerin yükselmesine yol açabilirken, kapalı alanlarda elektrik kontağı ile tavadaki yağın alevlenmesi gibi sebeplerden yangın çıkabiliyor. Yangına yapılan ilk müdahalede önemli olan söndürme cihazlarının ise her zaman en kolay ulaşılabilecek yerlerde hazır bulundurulması gerektiğini belirten tedarikçiler, cihazların bakım ve kontrollerinin zamanında yaptırılmasının önemli olduğuna dikkat çekti. 16 kilogramlık bir tüp ile 24 metrekarelik alanın kolayca söndürebildiğini aktaran yangın söndürme cihazı tedarikçileri, cihazın pimin çekilmesinin ardından 1 metre mesafeden püskürtülerek kullanıldığını ifade etti.

"Her apartmanda yangın söndürme cihazı bulundurulmalıdır"

Eskişehir'de yangın söndürme cihazı tedarikçiliği yapan Ömer Gökdoğan, tüplerin yangını küçük boyutta iken söndürmek ve büyümesini engellemek amacıyla kullanıldığını dile getirdi. Sıcak havalarda artan yangın riskine karşı söndürme cihazlarının önemli olduğuna değinen Gökdoğan, "Yangın söndürme cihazlarımız ABC sınıfı denilen yangın gruplarına göre her türlü müdahalede kullanılabilir. Otlakta ya da başka yerde çıkması fark etmeksizin çoğu yangında etkilidir. Yangın söndürme cihazı, yangını küçük boyutta iken söndürmeye ve büyümesini engellemeye yardımcı olur. Vatandaşın kendi çabasıyla söndüremeyeceği büyük yangın olduğu durumlarda zaten itfaiye ekiplerinin müdahale etmesi gerekir. Her zaman yangın çıkabilecek ortamlarda yaşıyoruz. Dolayısıyla hepimizin elinin altında bir yangın söndürme cihazının bulunması büyük önem arz eder. Bizim amacımız yangın çıktıktan sonra değil, çıkmadan önce bu önlemin alınmış olmasıdır. Havaların sıcak olmasından dolayı mutfaklarda yağ yangınları çok çıkar. Onlar için de yangın söndürme cihazı çeşitleri mevcuttur. İnsanların bunları kullanırken bilinçli olması çok önemlidir. Her apartmanda yangın söndürme cihazı bulundurulmalıdır" dedi.

"Yangın söndürme cihazlarının bakım ve kontrolleri zamanında yapılmalı"

En kolay ulaşılabilecek noktalarda yangın söndürme cihazı bulundurulması gerektiğine dikkat çeken Gökdoğan, 16 kilogramlık bir tüp ile 24 metrekarelik alanın kolayca söndürebildiğini ifade etti. Cihazların bakım ve kontrollerinin zamanında yapılmasının önemli olduğuna da değinen Ömer Gökdoğan, "Çatı katlarında yangın riski biraz daha yüksek. Oraya eşya koyulunca oksijensiz havadan kaynaklanan ısıyla yanma olasılığı çok artıyor, büyük yangınlar çıkabiliyor. O yüzden yangın söndürme cihazları çatı gibi yerlerde değil, daha kolay ulaşabileceğiniz ve yangına hızlıca müdahale edebileceğiniz alanlarda olmalıdır. İnsanlar yangın tüplerinin kullanımının zor olduğunu düşünerek pek müdahalede bulunmuyorlar ancak aslında çok basittir. Cihazın üzerinde bir pim var, onu çıkarttıktan sonra yangına 1 metre mesafeden sıkmanız yeterlidir. 16 kilogramlık yangın söndürme cihazıyla 24 metrekarelik alanı kolayca söndürebileceğini bilen ya da daha önceden bunun eğitimini almış insanlar zaten gereğini yapıyorlar. Yangın söndürme cihazlarının bakım ve kontrollerinin de zamanında yapılması gerekmektedir. Ne zaman neyle karşılaşılacağı belli olmadığı için o cihazın her daim hazır bir şekilde bulunması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Yangın söndürme cihazlarının bakımına dikkat

Yangın söndürme cihazlarının bakımına dikkat

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 798 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.