MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

Çiftçilerin Bilecik valisinden istirhamları

Çiftçilerin Bilecik valisinden istirhamları

Benim ilkokula gittiğim yıllarda, Türkiye Tarım konusunda kendi kendisine yeten 7 ülkeden biri idi. Ülkemiz öyle verimli topraklara sahip ki, bırakın 70-80 milyonu, 150 milyon nüfusa bakacak kadar yeterli. Yeter ki bu toprakları verimli kullanalım, yeter ki modern tarıma geçelim.

Yaklaşık 2 yıl önce, Sakarya Gazetemizin kurucusu Şadi Erdal abim Bilecik’te sulama göletlerindeki sorunları kapsayan bir yazı kaleme almıştı. Şadi abinin yazısından sonra, Sakarya Gazetesinde ve Bilecik Haber sitemizde bende konu ile ilgili bir haber yapmıştım. Bu yazı ve haber sonrasında dönemin Bilecik Valisi Sayın Dr. Kemal Kızılkaya, DSİ Bölge ve Genel Müdürlükleri ile görüşerek, Selöz ve Kızıldamlar Göletleri sulama sistemindeki arızaların giderilmesi konusunda, geçici de olsa bazı çözüm yolu bulmuştu. Geçtiğimiz yıl Bilecik Selöz, Çakırpınar köyleri ve Bilecik Çiftlik alanı mevkiinde bulunan 3 Bin Dönüme yakın Tarım arazisi sulanmıştı.

2024 yılı tarlalarda ekim dikim mevsiminin başladığı bu günlerde, Selöz Göleti sulama şebekesindeki arızalar yine baş göstermeye başladı. Oluşan patlaklar yüzünden ramazan bayramından bu yana Selöz Göletinden şebekeye su verilememektedir. Çiftlik alanı mevkiinde tarla ve bahçeleri bulunan vatandaşlar, bu durumdan epey şikâyetçiler. Fasulye-Barbunya-Domates-Biber eken bazı tarla sahipleri, ektiklerinin su olmaması nedeniyle kurumaya yüz tuttuğunu, diğer vatandaşlarda suyun akmaması nedeniyle mevsimi gelmesine rağmen tarlalarına ekim yapamadıklarından dert yanmaktadırlar.

Bilecik’e atandığı günden beri, Bilecik’in her derdiyle ilgilendiğine şahit olduğumuz, her daim vatandaşla iç içe olmasını gözlerimizle gördüğümüz Sayın Valimizden, Bilecikli çiftçiler adına Göletlerdeki sulama problemleri ile ilgilenmesini, arızaların bir an önce giderilmesi konusunda, Selöz ve Kızıldamlar Göletleri yetkililerini ve en önemlisi de DSİ yetkililerini harekete geçirmesini istirham ediyoruz. Selöz Göleti sulama şebekesinde meydana gelen patlaklar halen yapılabilmiş değil. Bu arızaların bir an önce giderilerek, vatandaşların sebzelerini ekmeleri sağlanmalıdır. Yaklaşık 3 Bin Dönümlük arazi Bilecik’in sebze ihtiyacını karşılayacak kapasiteye sahiptir. Yeter ki bu verimli topraklar suyla buluşabilsin, ekilen sebze ve meyveler yeterince sulanabilsin.

DSİ Bilecik Şube Müdürlüğü, sulama şebekelerinde oluşacak arızaların giderilmesi konusunda daha da güçlendirilmelidir. Tarlasını ekmekten, çalışmaktan geri durmayan vatandaşlarımız, Gıda fiyatlarının başını alıp gittiği bu zamanda tarlasını bahçesini ekmek istiyor, hiç olmazsa kendi yiyeceğini çıkartmak istiyor. Bu sayede de ülke ekonomisine katkı sağlamak istiyor. Sayın Valim bu konuda gereken hassasiyeti göstereceğinize inanıyor, Milyonlarca lira harcanarak Devletimiz tarafından yapılan sulama göletlerinin, birkaç arıza nedeniyle atıl duruma bırakılmamasını ve en önemlisi de tarlasını bahçesini eken vatandaşlarımızın mağdur edilmemesini sizlerden istirham ediyoruz.

Bu yazı toplam 2480 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
MEHMET ERDEM Arşivi
SON YAZILAR