76 milyon lira ceza yazıldı!

76 milyon lira ceza yazıldı!

Bilecik’te, 1 Şubat-31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen trafik denetimlerinde toplamda 76 milyon TL idari para cezası uygulandığı bildirildi.

Bilecik’te, 1 Şubat-31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen trafik denetimlerinde toplamda 76 milyon TL idari para cezası uygulandığı bildirildi.

Bilecik Valisi Şefik Aygöl, il asayiş ve güvenlik toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Emniyet ve jandarma güçlerinin son 2 ayda gerçekleştirdiği operasyon ve uygulamalara ilişkin verileri kamuoyu ile paylaşan Vali Aygöl, emniyet güçlerinin Bilecik’in huzuru için 7/24 teyakkuz halinde olduklarını ifade etti.

Vali Aygöl, 1 Şubat ile 31 Mart tarihleri arasındaki asayiş ve güvenlik verilerine ilişkin şunları aktardı:

“Asayiş uygulamaları kapsamında 66.270 şahıs kontrol edilmiş, 446 aranan şahıs yakalanmıştır. 1.591 işyeri/umuma açık işletme, 754 okul, 1.189 metruk bina, 1.130 park bahçe kontrol edilmiştir. 1.443 olay meydana gelmiş, 640 şüpheli yakalanmış, 69 şüpheli gözaltına alınmış, 7 şüpheli tutuklanmıştır. Kabahatler Kanunu’na istinaden 7 şahsa 36.169 TL idari para cezası uygulanmıştır.

İlimizde suça ve suçluya geçit vermediğimizin bazı örneklerinden bahsetmek istiyorum:

07.03.2025 tarihinde ilimiz kapalı pazar alanında meydana gelen yankesicilik olayına karışan il dışından geldiği tespit edilen üç şüpheli şahıs yakalanmış, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştır.

24.03.2025 tarihinde Bozüyük ilçemiz Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen dolandırıcılık olayına karıştığı tespit edilen iki şüpheli şahıs asayiş şube müdürlüğü ekiplerince yakalanarak, adli makamlarca tutuklanmışlardır.

Bozüyük ilçemizde ikamet eden vatandaşımızı arayarak, kendilerini polis olarak tanıtan şahısların vatandaşı kandırarak elinde bulunan altın ve nakit paralarını elden aldırmak suretiyle dolandıran şahıslara yönelik Tekirdağ ve İstanbul illerinde yapılan operasyon sonucu tespit edilen ve yakalanan iki şüpheli şahıs tutuklanmıştır.

Tüm vatandaşlarımızdan kendini polis, asker ve kamu görevlisi olarak tanıtan ve para talep eden kişilere itibar etmemelerini ve bu durumlarda 112’yi aramalarını rica ediyoruz.

Bayram tatili ve eğitim öğretim ara tatilinin bitmesiyle birlikte okul güvenliği konusu bizleri daha da hassas hale getirmiştir. Çocuklarımızın güven içerisinde eğitimlerini sürdürmeleri her şeyden daha önemlidir. Bu yüzden okul güvenliğini tehdit edecek olan en ufak unsura karşı tavrımızdan asla taviz vermeyeceğiz. Milletimizin huzurunun kaçmasına asla müsaade etmeyeceğiz, asayiş uygulamalarını ilimizin her noktasında yaygınlaştırıyoruz.

Narkotik suçlarına karşı yapılan çalışmalar sonucunda; 6 olay meydana gelmiş, 41 adet operasyon gerçekleştirilmiştir. 65 şüpheli hakkında yasal işlem yapılmış, 10 şahıs tutuklanmıştır. Yaşanan olayların büyük bir kısmı ilimiz dışından kaynaklıdır. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi, uyuşturucunun ismine dahi tahammülümüz yoktur. Uyuşturucuyla mücadelemiz, son zehir taciri de yakalanana kadar kararlı bir şekilde devam edecektir.

Kaçakçılık suçlarına karşı yapılan çalışmalarda; 2 olay meydana gelmiş, 10 operasyon gerçekleştirilmiştir. 33 şüpheli hakkında işlem yapılmış, 3 şahıs tutuklanmıştır.

Göçmen kaçakçılığı suçlarına karşı yapılan çalışmalarda 195 yabancı uyruklu şahıs kontrol edilmiş, 11 şahsa toplamda 241.000 TL idari para cezası uygulanmıştır.

Trafik kontrollerinde 885 ayrı noktada 5.142 adet trafik uygulaması gerçekleştirilmiştir. 98.769 motorlu araç kontrol edilmiş, 29.754 sürücüye toplam 76 milyon TL idari para cezası uygulanmıştır. 526 araç trafikten men edilmiş, 288 ehliyetsiz sürücü ve 43 alkollü sürücü tespit edilmiştir.

Şehrimizin her noktasında güvenlik tedbirlerimizi alıyoruz. Tüm güvenlik güçlerimiz milletimizin emrinde olup, huzur şehri Bilecik’te gece gündüz demeden 7/24 teyakkuz halinde görevinin başındadır.

Sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili yeni bir döneme giriş yapıyoruz. Sokak hayvanlarının barınma, sağlık ve veterinerlik hizmetleri gibi ihtiyaçları için özel idaremiz ve belediyelerimiz koordinesinde barınaklar oluşturarak; inancımız, kültürümüz ve devlet geleneklerimiz doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Etkin çalışmalar sonucunda, sokaklarda bulunan hayvan sayılarındaki hissedilir derecede azalma vatandaşlarımız tarafından da olumlu görülmüştür.

Bilecik’te sahipsiz hayvan bırakmayacağız. Ya sahibi olacak ya da biz sahip çıkacağız.”

76-milyon-tl-ceza-yazildiu1.jpg

Bu haber toplam 596 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.