BŞEÜ TEKNOFEST’e hazır

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi TEKNOFEST-2024’te 4 takımla temsil edilecek.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi TEKNOFEST-2024’te 4 takımla temsil edilecek.

Çeşitli kategorilerde Yaşam Ağacı, Teknokod, Hi-SENS ve Anka Diriliş takımları TEKNOFEST’te başarı elde edebilmek için yarışacak.

bseu-teknofeste-hazir.jpg

TEKNOFEST öncesi proje danışmanları akademisyenler ve takım üyeleri ile bir araya gelen BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, projeler hakkında bilgiler aldı. BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Üniversitemizin bu genç ve dinamik takımlarının elde ettiği başarılar bizleri gururlandırıyor. Daha önce de belirttiğimiz gibi Üniversitemiz, öğrencilerimize 2024 TEKNOFEST başvuruları için her bir projeye 100 bin TL’ye kadar maddi destek sağlayacağını duyurmuştu. Öğrencilerimizin teknolojiye olan ilgisi ve bu ilgiyi projelere dönüştürme yetenekleri geleceğimiz için umut verici. TEKNOFEST-2024’te ön elemeyi geçen tüm takımlarımıza final sürecinde başarılar diliyorum. Bu tür projeler, öğrencilerimizin yaratıcılıklarını ve inovatif düşünme becerilerini geliştirmelerine katkı sağlarken, aynı zamanda ülkemizin teknoloji alanındaki gelişimine de önemli katkılar sunacaktır.” şeklinde konuştu.

bseu-teknofeste-hazir1.jpg

Ayrıca, Yaşam Ağacı Takımı, sürdürülebilir kalkınma hedefleri noktasında geliştirdiği "Kurtuluş" adlı mobil oyunun demosunu Rektör Prof. Dr. Beydemir’e oynattılar.

Diğer yandan, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından projeler ve takımlara ilişkin yapılan bilgilendirmede, şu ifadelere yer verildi:

“BŞEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Eczane Hizmetleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülşah Çongur’un danışmanlığında faaliyet gösteren Hi-SENS Takımı, su kirleticilerinin tayinine yönelik geliştirecekleri tek kullanımlık elektrokimyasal çip teknolojisi projesi ile TEKNOFEST-2024 Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışmasında ön değerlendirmeyi geçti.

Ayrıca İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nur Kuban Torun danışmanlığında faaliyet gösteren Teknokod Takımı, "Anka Diriliş" adını verdikleri projeleri ile İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışmasının Afet Yönetimi kategorisinde ön değerlendirme sürecini başarıyla tamamladı.

bseu-teknofeste-hazir2.jpg

Anka Diriliş projesi, modern teknolojiyle etkileşimli bir deneyim sunarak Sanal Gerçeklik (VR) simülasyonları, özgün karakterler ve içerik tasarımı gibi yenilikçi özellikler sunmaktadır. Proje, sanal gerçeklik (VR) teknolojisi kullanarak 15 yaş üstü gençlerin deprem anında nasıl tepki vereceklerini deneyimlemelerine ve bu konuda bilinçlenmelerine yardımcı olmaktadır.

Desteklenmeye hak kazanan bir diğer takım ise danışmanlığını yine Doç. Dr. Nur Kuban Torun’un yaptığı Yaşam Ağacı Takımıdır. Yaşam Ağacı Takımı, Eğitim Teknolojileri kategorisinde “Kurtuluş” adlı mobil oyun projesi ile yarı finale kalmaya hak kazandı.

Yaşam Ağacı Takımı, geliştirdikleri “Kurtuluş” adlı mobil oyun ile 8-14 yaş aralığında bulunan çocuklara sürdürülebilir kalkınma hedefleri noktasında bilinç oluşturmak, bununla beraber geleceğin yöneticileri ve karar vericileri olacak bu yaş aralığına şimdiden bu hedefler doğrultusunda adım atmalarını teşvik etmeyi amaçlamaktadır.”

bseu-teknofeste-hazir3.jpg

Bu haber toplam 624 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum