“Çiftçimiz Üretemez Duruma Geldi”

“Çiftçimiz Üretemez Duruma Geldi”

Yeniden Refah Partisi Bilecik İl Başkanı Cafer Arslanboğa, Trend Medya Youtube kanalında Moderatör Naime Akbin’in konuğu oldu.

Yeniden Refah Partisi Bilecik İl Başkanı Cafer Arslanboğa, Trend Medya Youtube kanalında Moderatör Naime Akbin’in konuğu oldu.

Bilecik’te üreticilerin yaşadığı sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cafer Arslanboğa, Bilecik çiftçisinin üretemez duruma geldiğini ifade etti. TMO tarafından açıklanan hububat fiyatlarının üreticilere para kazandırmadığına dikkat çeken Arslanboğa, ekim alanlarının her geçen yıl azaldığını kaydetti.

Arlsanboğa, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Esnaflarımızın büyük sıkıntıları var, çark dönmez duruma gelmek üzere. Büyük fabrikalarda işçi çıkarmaları başladı. Emeklilerimizin durumu zaten içler acısı. Dolayısıyla bunlar piyasaya yansıyor. Ticaretin döngüsü zorlanıyor. Bu durumdan ancak ve ancak denk bütçe ile havuz sistemi ile çıkabilirsiniz. Bunu yapmadığınız müddetçe insanları borç faiz batağına iteklersiniz.

cafer-22.jpg

Bilecik özelinde baktığımızda hububat fiyatları başta olmak üzere çiftçilerimizin ürettiği ürünlerin para etmemesi durumu var. Çiftçimiz buğdayı açıklanan fiyatlardan satamıyor ve her geçen yıl ekim alanları azalıyor. 2002’de kendi kendine yeten bir ülke Ukrayna ve Rusya’dan buğday alıyor ve çiftçimiz üretemez durumda. Bizde bunları düzeltmek için siyaset yapıyoruz. Biz bu konularla ilgili çalışmalarımızı, projelerimizi hazırladık ve bunları tüm genel başkanlara ve Cumhurbaşkanına verdik. Bunu kim uygularsa uygulasın milletimiz fayda görsün. Biz hükümete her zaman doğru olanları destekleyeceğimizi ama eksik olanları eleştireceğimizi söyledik.” diye konuştu.

Bu haber toplam 326 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum