Kent Konseyinden Protokol Ziyaretleri

Kent Konseyinden Protokol Ziyaretleri

Bilecik Kent Konseyi, Vali Aygöl ve Başkan Subaşı'na ziyaret gerçekleştirdi.

Bilecik Kent Konseyi, Vali Aygöl ve Başkan Subaşı'na ziyaret gerçekleştirdi.

Bilecik Kent Konseyi Yürütme Kurulu gerçekleştirdiği protokol ziyaretleri kapsamında Bilecik Valisi Şefik Aygöl ve Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı'nı ziyaret etti.

Kent Konseyi yürütme kurulu üyelerinin Vali Aygöl'e gerçekleştirdiği ziyarette Şehir merkezine 7 km uzaklıktaki etrafı çam ağaçları ile kaplı çevresinde piknik alanları, çay bahçeleri, çocuk oyun alanları, göl çevresi yürüyüş ve bisiklet parkuru, bisiklet kiralama, amfi tiyatro ile dikkat çeken, ayrıca ilki gerçekleştirilen “Gölpark Fest” etkinliğine ev sahipliği yapan Pelitözü Gölpark‘ın kullanım şartları, halkın talep ve önerileri doğrultusunda neler yapılabilir konusu görüşüldü. Bunun yanında ziyarette trafik Sorunu, imar sorunu ve şehrimize özgün değerleri yaşatmak, süreklilik kazanmış ve ayırt edici karakteristik özellikleri ve kentsel objeleri oluşturan kent kimliği çalışması gibi konulara değinildi.

kent-konseyi2.jpg

Kent Konseyi'nin Başkan Subaşı'na yaptığı ziyarette ise Endemik Müze çalışması. Mürver çiçeği vb. türleri endemik türleri tanıtmak, Doğal parklar ve yeşil alanları arttırmak, Taş Müzesi çalışması vb. çalışmalar, Şehrimize özgün değerleri yaşatmak, kente emeği geçenlerin takdir edilmesi, süreklilik kazanmış ve ayırt edici karakteristik özellikleri ve kentsel objeleri oluşturan kent kimliği çalışması, Yöresel ürün çeşitliliği ve katma değerli ürün çalışması, (ayva çekirdeği kahvesi, şerbetçi otu çayı vb.) ve Kadınların ve el emeği ile geçinenlerin sosyo ekonomik yapılarının düzeltilmesi, sanat sokağında bu gruplara yer verilmesi konuları görüşüldü.

kentkonseyi1.jpg

Bu haber toplam 188 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.