HABERLER, SOSYAL AĞLAR VE GÜVENLİK ÜZERİNE
Facebook internete erişilen her yerde boy göstermek istiyor artık. Birçok site gibi Facebook da önce bilgisayarlı internette popülerleşti. Şimdi ise işletim sistemi yüklü akıllı telefonlardan da erişilebilmenin sınırlarını zorluyorlar. Önce Windows Mobile ve iPhone OS yüklü cep telefonları için mobil uygulamalarını geliştiren şirket artık Android yüklü cep telefonlarına da girdi. Kullanıcılarına durum güncellemesi, okuma-yazma, yorum bırakma gibi özelliklerin olduğu mobil sürümü sunan Facebook, bağlantıyı koparmamak konusunda sıkı çalışıyor.
Konu sosyal ağlardan açılmışken devam edelim. Eğer çok takipçisi olan bir Twitter kullanıcısı iseniz artık sayfanıza reklâm alabileceksiniz. Diğer bazı ünlü sosyal paylaşım sitelerinin aksine Twitter, kullanıcıları sitesinde tutmak, sayfaların güncellenme sıklığını artırmak ve talebi artırmak amaçları ile olsa gerek, kullanıcılarına reklâm alma izni vererek farklılığını ortaya koydu. Artık Twitter’da yazmak için sebepleriniz artacak.
IBM, firma içindeki 360.000 çalışanının artık MS Ofis değil kendi yazılımları olan Lotus Symphony’i kullanmalarını şart koşuyor. Böyle açık kaynak kodu temel alan ve ileride internet uygulamaları ile sorunsuz çalışması öngörülen Lotus ofis yazılımı IBM gibi bir dünya devinde yerini sağlamlaştırmış oluyor.
Bu hafta bana sık sorulan sorulardan yola çıkarak internet hesaplarınızın, başta e-posta olmak üzere nasıl korunabileceği üzerine temel bazı şeylerden de bahsetmek istiyorum. Öncelikle kolaylık olsun diye hiç bir şifrenizi hatırla, oturumu otomatik aç gibi seçenekleri seçmemelisiniz. Ekle gelen dosyaları tanıdığınız birinden bile gelse açmadan taramalısınız. Gelen postalardaki köprü (link) adreslere hemen tıklamamalı, tarayıcınızı çarpı işaretinden kapatmak yerine öncelikle oturumunuzu kapatmalısınız. Video dosyalarını izlemeniz için kurmanız gereken bileşen veya codec var gibi uyarıların hepsine inanmayın. Birden çok site ve uygulama için aynı şifre ve kullanıcı adlarını kullanmayın. Msn gibi programları resmi adresinden indirin. Ek kuracağınız programlarla trojan riskine girmeyin. Bazen her şeyin en sadesi en güvenlisi ve güzelidir. Tanımadığınız arkadaşlık ve destek iletilerini kabul etmeyin. Bütün bunları yaparken tabiî ki güvenli internet bağlantılarını seçmenizi önermem gereksiz bile kalıyor.
Bu arada daha fazla kaplama alanı ve hız sunan kablosuz 802.11n standardı artık IEEE tarafından resmi olarak kabul edildi. Bundan sonra 802.11n destekli daha fazla cihaz göreceğimize kuşku yok.
Sony yeni Vaio dizüstü modellerinde standart tarayıcı olarak Google ile anlaştığını ve Google Chrome kullanacağını duyurdu. Microsoft tarayıcı pazarında bir cephe daha kaybediyor gibi.
Microsoft demişken, Msn programının yeni sürümüne geçiş mecburi olacak, şimdiden haberiniz olsun.
Önümüzdeki hafta kısmetse yaşayacağımız mübarek ramazan bayramınızı şimdiden kutlarım. Saygılarımla.
CAD: Özel bir yazılım türüne verilen isim olan CAD, "Computer Aided Design" teriminin kısaltmasıdır. Bilgisayar destekli tasarımlar yapabilen CAD yazılımları, çoğu zaman son derece kapsamlı ve aynı oranda da pahalıdır. Bu tip programlar, çoğu zaman mimari ya da mekanik çizimler (tasarımlar) yapan eğitilmiş mühendis ve mimarlara hitap ediyorlar.
CAD yazılımları, gereken hesaplamaları yaparken bilgisayardan büyük destek alırlar ve karmaşık üç boyutlu modelle-meler üretebilecek kapasitededirler. AutoCAD, yaygın olarak kullanılan CAD yazılımlarına verilebilecek en güzel örneklerden birisidir. Ancak böylesine profesyonel bir yazılımı kullanmak için güçlü bir sisteme sahip olmanız gerektiğini de unutmamanızda yarar var. (Kaynak: www.chip.com.tr)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.