ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİNE HATIRLATMA

İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİNE HATIRLATMA

Sakarya Büyükşehir olduktan sonra tavuk çiftliklerine izin vermez oldu, mevcutlara da aşırı denetim getirdi. Tavuk çiftliklerinin ana vatanı Bolu diyebiliriz, Bolulularda tavuk çiftliklerinin zararları çekilmez olunca yenilerine izin vermez oldular. Tavuk çiftliği sahipleri de komşu il Bilecik’i hedef olarak seçtiler. “Yatırım getiriyoruz” iddialarıyla başta Osmaneli, Yenipazar olmak üzere Bilecik’in bazı köylerine çiftlik kurdular.
Tavuk çiftliklerine izinleri İl Özel İdaresi, İl Genel Meclis üyeleri izin veriyor. Bu günlerde mecliste tavuk çiftlikleri sahiplerinin izin müracaatları görüşülerek meclis komisyonuna havale etti.
İlimiz ve ilçelerimizde kurulu olan tavuk çiftliklerinden vatandaşlarımızın şikayetlerini İl Genel Meclisi’nin göz önüne almasını temenni ederim.
Çiftliklerden vatandaşlarımızın şikayetleri bir çok defa basında yer aldı. Bilhassa en çok şikayet, köylerin arazi yollarını yapıyoruz iddiasıyla yükseltmeleri. Üretici tarlasına giremez hale geliyor. Çiftliğinin su ihtiyacını temin için köy arazilerini muhtarlara bile haber vermeden çalışmalar yapılıyor.
İlimizin temiz havası bozulmaya başladı. Huzurlu il, çiftlik sahipleri yüzünden köyler boşalmaya başladı.
İl Genel Meclisi bu adamlara izin verirken, bölgenin yolu, suyu, ormanıyla ilgili çalışmalar yapmaya kalktığında, değişikliğe gitmeden izin almaya mecbur olduklarıyla ilgili anlaşma yapmalı. Yapmıyorlar mı, izin verdikleri köyün muhtarını bilgilendirip, herhangi bir değişiklikte İl Özel İdaresine bilgilendirmesini söylemiyorlar mı?
Osmaneli’ndeki tavuk çiftlikleriyle ilgili bir çok şikayet gazetemizde ve sitemizde yer aldı. Osmaneli İl Genel Meclis üyeleri bu şikayetleri en iyi bilenlerden.
Bize gelen şikayetler vesilesiyle İl Genel Meclisinin önlerine gelen tavuk çiftliği kurma izinleri verilmeden şikayetler göz önüne alınarak tedbir almaları gerektiğini düşünüyorum. Kimseye İl Genel Meclisi üyeliği baki değil. Yarın halkın içinde mahcup olacakları kararları almamaları temennisiyle.

Bu yazı toplam 1718 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR