Doç. Dr.  BURAK ÖZTÜRK

Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK

Hoş bir seda bırakmak

Hoş bir seda bırakmak

Bilecik Sakarya Gazetesi’nin değerli okurları uzun zamandır Ankara'da TÜBİTAK projesinde ve Ostim Teknik Üniversitesi'nde görevlendirmem olduğu için çok fazla paylaşım yapamadık. Öncelikle değerli takipçilerimizden bu kapsamda af dilemeyi bir borç biliyoruz. Ve özellikle benim için önemli bir hikâyeyi köşemizde aktarmak istiyoruz.

Lisansüstü eğitimine ilk başladığım ve gerçekten hem okuyup hem de çalıştığım zor dönemde; Konak Rekor şirketinde bir yandan makine tasarımı yaparken diğer yandan akademik faaliyetler yürütmemiz gerekti. Ekonomik ve zihinsel olarak gerçekten çok zorlandığım dönemlerdi. Hem deney malzemesi satın al hem de haftada iki gün lisansüstü eğitimine git! Ayrıca iki küçük çocuk ve babalık deneyimine giriş.

Bu dönemlerde rahmetli ustam Fehmi Konaktaş bize birçok tavsiye ve öğütte bulunur birbirinden güzel hikâyeler anlatırdı. Burak iş hayatına yeni başladığım yıllarda bir gün kapım çalındı. Şimdiki TOBB Başkanı Rıfat abi ''Ya Fehmi biz bir dükkân kurduk Eskihisar adında fakat satılacak malzeme yok biraz ürün satalım'' diye geldi. Ben de deponun yarısını gönderdim derdi. Rıfat abi o ortaklı şirketi geliştirdi büyüttü azmetti ve çok çalıştı. Ve bu büyük başarısı onu bu konumuna getirdi diye birçok hikâye anlatırdı.

Yeğenim arkamdan hoş bir seda bırakmaktı tek derdim. Çalıştım ben de azmettim Rabbim bize bu kadar takdir etti ve biz de ancak bu kadar büyüyebildik diye hamd ederdi. Sen çalış ve irade göster. Göreceksin bir gün inşallah doktoranı da bitireceksin diye bize yol gösterirdi.

Bugün Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde öğretim üyesi sıfatıyla bulunmaktayım. Konak Rekor şirketinde geliştirdiğim projeler sayesinde toplam 30 tane bilimsel çalışma yayınladım. Gerçekten rahmetli ustam Fehmi Konaktaş’a minnettarım. Şirket teknolojiye olan desteklerini devam ettirmek için Alfa Kurt projesine çok yüksek miktarda bütçeli kalıp desteği sağladı. Tabii bizim de geçmişteki emeklerimizin bir karşılığı olarak.

Türkiye üniversitelerinde ilk defa bilim şenliğinde kamikaze dalış gösterisi gerçekleştirdik. Saatte 180 kilometre hızla bir hedefi vurduk. Sonrasında parçalanan uçakları müzelik topladık. Uçakların imalatını yaparken Ticaret Sanayi Odasının Bilecik'te çok faydasını gördük. Ve Rıfat Bey'in Bilecik’e gelişi tarafımıza bildirildi.

Ekip olarak kendilerine uçaklarımızı tanıtmak istedik. Rıfat Bey Alfaların üzerindeki Konak Rekor yazısını görünce hemen bizlere siz Fehmi’yi nereden tanıyorsunuz dedi. Ben de ustam olduğunu ve uçakların kalıplarını ücretsiz şirket tarafından imalatının yapıldığını anlattım. Kendileri çok memnun kaldı ve Eskihisar'ı kurduklarında ilk malzemeyi Fehmi’den almıştım dedi. Ve çok duygusal anlar yaşandı. Bilecik'te bu faaliyetlerin sürmesi gerektiğini ve katkıda bulunan tüm ekibe tebriklerini sundu. Kamikaze görev yapmış alfayı imzaladı.

İşte nereden nereye geldik bugün. BŞEÜ’de bir öğretim üyesi ve atölyede gece gündüz çalışan birkaç öğrenci. Peki, ne için biliyor musunuz? Arkamızdan beddua ettirmeden, Rahmetli ustamız gibi hoş bir seda bırakmak için sadece!

Bu yazı toplam 3788 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK Arşivi
SON YAZILAR