İLİMİZDE PARTİLER
Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulunan Ak Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi ilimizde yeni il başkanlarıyla yola devam ediyor.
7 Haziran seçimlerinde Milletvekili aday adayı olan Çağatay Karaahmet CHP il başkanlığından istifa etti. Zorlu bir mücadelenin sonunda Şinasi Çetinkaya il başkanlığına getirildi. 7 Haziran seçimlerinde ve bilahare tekrarlanan 1 Kasım seçimlerinde Milletvekili seçilen Yaşar Tüzün zaten merkez ilçeye hakimdi, ilk kongre de desteklediği Metin Yaşar il başkanı oldu. Yaşar ılıman ve particilikte tecrübe sahibi bir isim. Tüzün Milletvekili oldukça partide muhalif kanadın huzursuzluk çıkarabileceğini sanmıyorum.
Ak Parti; 7 yıl il başkanlığı yapan Ramazan Kurtulmuş’un Milletvekili aday adayı olmasından sonra il başkanlığı için 11 adayın arasından Avukat Kadir Bayrak’ı tercih eden Genel Merkez, tek adayla kongreye gidilmesi ısrarıyla (öyle de oldu) il başkanı oldu.
İyi bir yönetim kurulu oluşturdu. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde başarılı oldu. 1 Kasım seçimlerinde oyunu hissedilir derecede artırdı. 15 gün evvel partisinin il başkanları toplantısına gittiği Ankara’da kimsenin haberi olmadan görevinden affını istediğini 4 gün sonra kamuoyu duydu. Beraber yola çıktığı hiçbir arkadaşına dahi söylemeden bu kararı alması şaşkınlık yarattı.
Genel Merkez yetkilileri acilen ilimize geldi, partinin belediye başkanları ve partililerle yaptığı görüşmelerin ardından Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık’ı Genel Merkez il başkanı olarak atadı.
Karabıyık 1,5 - 2 senedir Merkez İlçe Başkanlığını yürüttü. Bu zaman içerisinde yönetim kurulunda huzursuzluk hiç olmadı. İl başkanlığı bütün ilçelerin başkanı. İlçe başkanlığı sırasında yönetimi ile huzur içinde çalışan Karabıyık’ın il başkanlığı sırasında da aynı başarılı yönetimi göstereceği istenilen bir durum.
İktidarda olan partinin il başkanlığı değiştiğine göre resmi kurumların idarecileri arasında da değişiklikler olabilir. Siyasi dengeler sarsılabilir. İdarecilikte zaten burada başlıyor diyebiliriz.
MHP’de Genel Merkezden başlayan huzursuzluk ilimizde de başladı. İl kongresinde seçilen başkan ve yönetim kurulu feshedildi, atamayla başkan ve yönetim kurulu kuruldu. Genel merkezde başlayan ve devam eden huzursuzluk sona ermedikçe iller de aynı huzursuzluk devam ediyor.
Parti, milletin gösterdiği ilgiye uygun olarak bir an evvel kendisine çeki düzen vermeli. Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu olan Milletvekiline sahip olmalı. Mevcut iktidarın terörle mücadelesine mecliste destek veriyor. Parti içerisindeki mücadele partilerin moralini bozmuş görünüyor. Bir an evvel toplanıp parti içerisindeki birlik sağlanmalı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.