ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Narin Vakasında Medya Sorumsuz Davrandı

Narin Vakasında Medya Sorumsuz Davrandı

Allah Kur’an-ı Kerim’de “Kim bir mümini kasıtlı olarak (taammüden) öldürürse cezası, içinde ebedi kalmak üzere cehennemdir. Allah ona gazaplanmış onu lanetlemiş ve ona büyük bir azap hazırlamıştır.” Nisa Suresi 93 ayet

Yine Furkan Suresi 68. Ayette “Ve onlar, Allah ile beraber başka bir ilaha tapmazlar. Allah’ın haram kıldığı canı haksız yere öldürmezler ve zina etmezler. Kim bunları yaparsa ağır bir ceza ile karşılaşır.”

Bir Müslüman yukarıdaki ayetler mana ve mefhumuna uygun yetiştirilse cinayet işlemez. Diyarbakır’da Narin isimli kızımızın cinayetiyle ilgili araştırmalar kolluk kuvvetlerimiz ve adli makamlarca devam ediyor.

Her doğan evladımızdan önce aile bilahare eğitim sistemimizi yürüten devlet sorumlu. Ne yazık ki Narin’in ölümüyle ilgili ilk tutuklananlar aile efradı ve yakınları oldu.

Narin’in ölümü medyada çok yer aldığı için kamuoyuna mal oldu. Her gün onlarca çocuk, bayan, erkek öldürülüyor. Neden eğitim sistemimizi elden geçirip engel olamıyoruz?

Narin’in katledilmesiyle medya, bilhassa televizyonlar ekranlarda konuşulması doğru olmayan yayınlar yaptılar. TV’ler kolluk kuvveti, savcı, hakim rolünü oynadılar. Bilhassa aile ve yakınlarıyla ilgili, mahalle dedikodularını doğruymuş gibi yorumladılar. Adli makamların incelemelerinin sonuçları açıklamadan verilecek son kararı beklemeden utanılacak yayınlar yaptılar.

Kur’an-ı Kerim’in Nur/3 ayeti, “İffetli kadınlara zina suçu isnadedip de sonra dört şahit getiremeyenlere seksen değnek vurun. Böylelerinin şahitliğini ebediyen kabul etmeyin. Çünkü onlar, fasıkların ta kendileridir.” TV’lerde ileri sürülen iddialar doğru çıkmadığında (inşallah çıkmaz) o aile kamuoyunda yaşayacağı mahcubiyeti düşünen var mı? İftiranın Allah nazarında cezasını bilen var mı? “Mümin erkekleri ve mümin kadınları işlemedikleri şeyler yüzünden incitenler, bir iftira ve apaçık bir günah yüklenmişlerdir.” (Ahzap Suresi/58)

Dinimizde kötülük yapanları konuşmakta doğru değil, peygamberimiz “Eğer söylediğin şey onda varsa gıybet ettin; yoksa o zaman ona iftira ettin” buyurdu. (Müslim Birr 70)

TV’lerde hep “zan” dan bahsediliyor, Narin vakasında dedikodular çok üst perdeden yapıldı.

Hucurat Suresi 12. Ayette “Ey İman Edenler! Zannın birçoğundan sakının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurlarını ve mahremiyetlerini araştırmayın.” Emri veriliyor.

Yukarıda bahsettiğim Ayet ve Hadislere uygun yaşansa, cemiyet bu hale gelir miydi?

Narin vakasında medya sorumsuz davrandı.

Bu yazı toplam 743 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR