ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Cumhurbaşkanı’nın “Yaparsa Yine Ak Parti Yapar” Sözü Doğrulandı

Cumhurbaşkanı’nın “Yaparsa Yine Ak Parti Yapar” Sözü Doğrulandı

Bilecik-Bursa yolu ne zaman yapılacak diye başlayan haberlerimiz yıllarımızı aldı. Daha sonra Bilecik-Yenişehir yolu neden bitirilmiyor haberlerine ve köşe yazılarına konu oldu, yıllar yılları kovaladı. Yol Yenişehir’e kadar yapıldı, Yenişehir’den Bilecik istikametine bir türlü geçilmiyordu.
Ak Parti İktidarından evvelde bu yol oldu, olacak, başlayacak diye birçok defa konuşuldu ama bir türlü başlatılamadı. 22 yıllık Ak Parti iktidarında üç dönem Milletvekilliği yapan Fahrettin Poyraz birçok defa yolun yapılacağını açıkladı. Onun dönemi bitti ama yol Bursa tarafından bir arpa boyu yapıldı. Halil Eldemir’in ilk dönem Milletvekilliğinde ihaleler yapıldı, bitirileceği tarihler verildi, Eldemir’in milletvekilliği sona erdi ama yol İncirli köyüne kadar geldi, yokuşları aşamadı.
Selim Yağcı milletvekilliği dönemi başladı. Yağcı da 2021 yılı sonuna kadar yolun bitirileceğini söylese de bitmedi. 2022 sonuna demeye başladı. 2022 sonunda da yol tamamlanmadı.
2023 yılı sonunun Eylül ayında zamanın Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu Bilecik’e geldiğinde yola götürdüler. Ona iş garanti olsun diye “2023 yılı sonunda yol bitirilecek ve açılacak” dedirttiler.
Yıl sonunda yolun açılışı gerçekleşmedi ama 2024’de açılış gerçekleşti.
7-8 aydır Bursa’ya gitmedim, geçen hafta torunum Kadir’le gitmek nasip oldu. Devlet Hastanesinin önünden geçerken saate baktım, 17 dakika sonra Yenişehir’e girdik, 45-50 dakikada Bursa’da oluyorsunuz.
Yazımın başından itibaren sadece Ak Parti döneminde yaşananları kısaca anlattım.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yaparsa yine Ak Parti İktidarı yapar” sözüne katılmamak mümkün mü? Uzun bir zaman sonra da olsa yine onlar yaptı.
Yol medeniyettir sözü boşuna söylenmiyor. Yol çok güzel olmuş, bundan sonra Bilecik’in gelişmesi çok daha hızlı olacak diyebiliriz. Yolun çevre yolu bağlantısı yapılarak, İstanbul otobanına bağlanması şart. Çevre yolunun yapılması da Bilecik- Yenişehir yolu kadar uzun sürmeden başlar ve bitirilir. Allah sebep olanlardan emeği geçenlerden razı olsun.

Bu yazı toplam 1667 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR