ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Kalıcı tedbir gerekir

Kalıcı tedbir gerekir

Geçen hafta göletlerin sulama kanallarında ki arızları dile getirmiştim. Gazetemizin ve sitemizin haberlerinde sahadan şikayetleri manşetten vermiştik.

İl Özel İdaresi ve Devlet Su İşleri Bilecik Şubesi kanal arızası olan köyleri dolaştılar ve birçok yerde arızların giderildiği haberleri geldi.

Vali Şefik Aygöl’ün ilgilendiği haberlerini sahadan aldım. Başta Vali Aygöl’e, İl Özel İdare Genel Sekreteri Seda Hanım’a, Devlet Su İşleri Bilecik yetkililerine teşekkür ederim.

Yaz boyunca, sıcaklar arttıkça, kanallarda sulama devam ettikçe arızlarda devam eder. Her sene sıkıntılar artarak devam ediyor. Buna kalıcı çözüm bulmak gerekir. Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü, Bilecik Şubesinde kepçe bulundurmalı. Evvelki yıllarda “Kepçe veririz ama makina parkı yerimiz yok” deniyordu. Şimdi park yeri de var, binası da. Altı kişilik, 3’er kişilik, 2 posta oluşturmalı, yaz boyunca anında patlaklara müdahale edilmeli. Barajlar yapıldıkça, sulama sahası çoğalıyor. Haliyle patlamalar da artacak. Köylerde nüfus azaldıkça maddi güç de azalıyor. Devlet destek vermezse onca yatırımlar da heba olmaya mahkum olur.

Kalıcı bir tedbir alınacağını ümit ediyorum.

Bu yazı toplam 1605 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR