Kim Bizimle Çalışmak İster?
Hayırlı bir 2023 yılı dileğiyle köşe yazımızda söze başlayalım değerli okuyucularımız. Devletimiz, milletimiz ve şehrimiz için; huzurlu, mutlu, umutlu ve adil bir yaşam olsun bu sene dileğiyle inşallah. Bir memur olarak ‘’Mış gibi yapmak’’ temalı yaklaşımlar en büyük illeti benim için 2022 yılında. En iyisini samimi bir şekilde yapmaya çalışmak ve çabalamak ise, umarım en önemli gaye olur yeni yılda. İşte geçen sene tamda böyle uğraşlarla geçti kendi adıma. Ama güzel meyveler de topladık proje ağacından. Üç güzel master tezi çalışmamız için, 200,000 dolar bütçeli iki proje bitirdik. Öğrencilerimizle keyifli bir lisansüstü eğitimi süreci geçirdik. Yeni yılda yine değerli konularla, mış gibi yapmadan çalışmak adına, lisansüstü eğitiminde tüm gençlerimizi bizimle çalışmaya davet ediyoruz bu platformda.
Malzeme mühendisliği, üretim metalürjisi bölümü; fizik, kimya, maden, makine eğitimi ve mühendislik alanında öğrencileri lisansüstü projeler ile buluşturuyor. Kayıtlar ise dün itibariyle başlamış durumda. ALES sınavından sayısal alanda 55 almış gençlerimizi bölümüzde nitelikli bir eğitime bekleriz. Benim dışımda hocalarımızla piller, kaplamalar, kororzyon, mekanik alaşımlama, seramik ve biyomalzemeler alanında çalışmalar yürütebilirsiniz.
Bu sene farklı konularda çalışmalar yürütülecektir AHİ Edebali topluluğumuzda. Çoğunlukla İHA teknolojileri temel çalışma alanını oluşturacak 2023 yılında. TÜBİTAK, KOSGEB ve BEBKA projelerinde yer alacak çekirdek bir kadro oluşturulacak biiznillah. Akış analizine bağlı geometri optimzasyonu, türbin & piston motor malzeme geliştirme, üretimde optimizasyon ve kompozit ise konu başlıklarımız. Ayrıca alüminyum alaşımları, ısıl işlem, dökme demirler ve üretimde enerji tüketimi yan dallarımız. Elimizden gelirse bu sene de burs ve maaş sağlamaya devam edeceğiz. Hepimiz ancak çalışarak bu güzel memlekete hizmet edeceğiz. Ancak, üretmeye ve geliştirmeye âşık gençlerle bu zorlu çölü birlikte geçmek isteriz.
Bakalım savunma sanayi teknolojileri geliştirmek adına yeni girişimlerimiz var. Üniversitemizde atıl vaziyette bulunan milyarlık tezgâhlar bulunmakta. Bu kullanılmayan, belki bir gün kullanırız diye çürümeye bırakılan araç ve gereçleri; yönetimimizin üretmek adına isteği ile Ar-Ge projelerinde kullanmaya başlayacağız 2023 yılında. Şu an için oluşan olumlu hava umarım bozulmaz. Biz de master öğrencilerimizle TÜBİTAK ve ASELSAN için 2022 yılında teknoloji üretmişken, 2023 yılında da diğer kurumlar için ayrıca yepyeni projeler geliştiririz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.