ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Tezatlarla dolu CHP basın toplantıları

Tezatlarla dolu CHP basın toplantıları

Belediyelerin SGK’ya olan borçları CHP’li belediyeleri çılgına çevirmiş durumda. İddiaları; CHP’li belediyelerin önü icraat yapmamaları için kesiliyor. 20-25 yıldır sizde olan belediyelerde işçilerin SGK’ları ödenmemiş. O ödemediğiniz paralarla ne iş, ne hizmet yaptınız? Beş yıldır yönettiğiniz, altıncı yıla girdiğiniz belediyede övünebileceğiniz hangi hizmette bulundunuz? Bir taraftan emeklilere SGK tarafından ödenen emekli maaşının düşük olduğunu (evet düşük) söylüyorsunuz, yıllardır ödemediğiniz SGK’ya olan borçlarınızı ödememek için uydurmadığınız bahane kalmadı.

26.08.2024 tarihinde, Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, İl Başkanı Ali Özdemir, Merkez İlçe Başkanı Melih Karaçam ile birlikte yaptıkları basın açıklaması doğrusu komik duruma düşürüyor. Konuşmalarını kendi gazetemizden değil, aynı fikride oldukları ANKA haber ajansından aldım

Başkan Melek hanım “Öncelikle, belediyenin bütçe dağılımından bahsetmek istiyorum. Ocak ayında, bizim belediyede olmadığımız 70 günlük süreçten başlamak istiyorum. İller Bankası'ndan gelen gelir, 44 milyon TL’imiş. Bu süreçte toplam maaş ödemesi ise, benim görevime başlamamdan hemen sonra, 21 milyon TL olarak ödenmiş. Ancak son dönemde, Ağustos ayında İller Bankası'ndan gelen rakam en son Ağustos ayında 22 milyon TL, ödenen maaş ise 30 milyon TL civarında. Peki, bu neden böyle? Çünkü biliyorsunuz, belediyenin mali dengesi ciddi şekilde sarsıldı. Bu 70 günlük süreçte, yönetenler belediyenin gelir-gider dengesini önemli ölçüde bozmuş durumda. İşçilere yüzde 100 zam yapıldı. Emekçinin her zaman yanındayız, bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Ancak, belediyenin gelir-gider tablosu açısından bu durum dengesizliğe neden oldu ve biz de bu konuda zorlanıyoruz" diyor.

Melek hanım ve ondan önceki başkan Semih Şahin yani CHP döneminin 4 yıl 10 aylık görev süresince belediye çok güzel yönetilmiş, rüşvet skandalları olmamış, bütün dengesizlikler son 70 günlük yönetimin uygulamalarıyla başlamış ve halende düzeltemiyorlar. Ben o 70 günü yönetenlerin müdafaasını yapacak değilim. O 70 günü yönetenlerle siz 5 yıl evvel millete “Her şey güzel olacak” dememiş miydiniz? O zaman sizin İYİ Partili yol arkadaşlarınız değil miydi?

Belediyeyi CHP teslim aldığında 280 personelle çalışıyordu. Melek başkan yaptığı bir açıklamada 850 personel çalıştığını söylemişti. Aradan bir hafta geçer geçmez o zamanki başkan yardımcısı Hüseyin Yıldız 553 personel olduğunu açıklamıştı. Ben bu tezat açıklamaları tenkit etmiştim. Subaşı şimdiyse 719 personel olduğunu söylüyor, 6 yıldır belediye personelinin hesabını yapamayan bir belediye ile karşı karşıyayız. İller Bankası’ndan gelen paranın personel maaşına yetmediğinden şikayet ediyor başkan Subaşı, belediyeyi yandaşları koruma himaye derneği haline getirirseniz devletin gönderdiği para iki katına da çıksa size yine yetmez, zira siz yandaşları almayı iki katına çıkarırsınız.

CHP rakamları söylemekte çok aciz. Atatürk Parkı’nda tadilat sonrası o zamanın CHP’li belediye başkanı Semih Şahin parka 4 milyon küsur para harcadıklarını parkın önünde açıklamıştı. Aynı başkan belediye meclisi toplantısında 3 milyon küsur masraf ettiklerini söyledi. Arada 1 milyon fark var.

Tüzün’de basın toplantısının bir bölümünde “Türkiye’deki tüm Belediyelerin SGK’ya olan borcu 96 Milyar TL. 2024 bütçesine baktığımızda 3.4 trilyon TL’dir” diyor. Aynı konuşmanın devamında, “Sosyal Güvenlik bütçesinin toplam rakamı 4.3 trilyon TL’dir” ifadesini kullanıyor.

Gördüğünüz gibi CHP’de belediye başkanlığı ve milletvekilliği koltuğunda oturanlar rakamlarla karşılaştıklarında birbirini tutmayan tezatlıklarla karşılaşıyoruz. CHP iktidara gelse bütçe rakamlarını tam öğrenemeyiz, nüfusumuzu bile doğru söylemekten acze düşerler.

Bu yazı toplam 927 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR